Κόντρα Αμανατίδη – Βορίδη για τη δήλωση Φίλη – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν κάνει καλό στην υπόθεση της γενοκτονίας των Ποντίων το γεγονός ότι το θέμα «σηκώθηκε» τόσο πολύ από την αντιπολίτευση, σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, που παραδέχθηκε, ωστόσο ότι μπορεί να έγιναν ατυχείς χειρισμοί.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”, είπε: «Η κυβέρνηση έχει εκφραστεί και με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις 19 Μαΐου, στους χαιρετισμούς στις επετείους της μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων με τους χαιρετισμούς, τόσο του κόμματός μας, όσο και τη συμμετοχή μας, όπως επίσης και για τους Μικρασιάτες. Είναι ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης».

Και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε άλλη περισσότερη συζήτηση επάνω στην εκφρασμένη θέση της κυβέρνησης, νομίζω ότι έχει άλλους σκοπούς και σκοπιμότητες. Κατανοώ την ευαισθησία, ωστόσο ένα τέτοιο θέμα εθνικό, θέλει προσεκτικούς χειρισμούς, μπορεί να έγιναν ατυχείς χειρισμοί, είναι προσωπική άποψη του κ. Φίλη, ωστόσο όταν σηκώνεται ένα τέτοιο θέμα σε ��έτοιο βαθμό για μικροπολιτικούς λόγους νομίζω ότι αυτό δεν κάνει συνολικά καλό στην ίδια την υπόθεση».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στον κ. Αμανατίδη είπε, ότι ο κ. Φίλης «δεν είναι ένα περιφερειακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που κάτι είπε, είναι υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι μέλος της κυβέρνησης».

«Η θέση την οποία διατύπωσε, εκτός και αν δεν έχει συναίσθηση του ρόλου του, του θεσμικού και του βάρους του, του πολιτικού, επομένως, η θέση που διατυπώνει η οποία έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με νομοθεσία. Δεν υπάρχει θέμα επιστημονικών απόψεων, αλλά εκφρασμένη θέση της ελληνικής πολιτείας, ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο και από ο,τι ακούω και από τον κ. Αμανατίδη τώρα, αυτό έρχεται και σε σύγκρουση και με τη γραμμή του κόμματός του στο θέμα αυτό. Ελπίζω και σε σχέση με τη θέση της κυβέρνησης, αν και από την κυβέρνηση επίσημα δεν έχω ακούσει κάτι», ανέφερε.

Εξέφρασε μάλιστα την απορία για το εάν τίθεται ζήτημα για την παραμονή του κ. Φίλη στην κυβέρνηση, κάνοντας έκκληση για την παραίτησή του.

«Λέει κάτι τόσο χοντρό ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, θίγει κατάφορα την ιστορική μνήμη των Ποντίων, θίγει έναν ελληνικό νόμο, θίγει κατά πως ακούω σε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα τη θέση της κυβέρνησης και δεν τίθεται πολιτικό θέμα; Αυτό τότε μετατρέπεται σε πρόβλημα της κυβέρνησης. Δεν είναι πρόβλημα του κ. Φίλη. Η έκκλησή μου είναι να παραιτηθεί ο κ. Φίλης από την κυβέρνηση ή αλλιώς να τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός και θα δείτε πως πέφτουν οι τόνοι στο δευτερόλεπτο», ήταν η χαρακτηριστική του τοποθέτηση.

Διαβάστε επίσης:

Bίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει ότι πρόκειται για γενοκτονία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ