Βαρουφάκης: Θα ήθελα να είμαι Καγκελάριος της Γερμανίας

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι θα ήθελε να είναι Καγκελάριος της Γερμανίας, αν είχε τη δυνατότητα να επιλέξει όποια δουλειά ήθελε στην Ευρώπη.

«Εννοείται πως θα ήθελα να ήμουν Καγκελάριος της Γερμανίας. Θα έπρεπε βέβαια να φρεσκάρω τα γερμανικά μου», δήλωσε ο πρώην υπουργός, σε συνέδριο των Financial Times.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι θα θέσπιζε ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το σχέδιο θα περιελάμβανε ένα ταμείο φτώχειας το οποίο θα υποστηριζόταν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να επενδύει στην πράσινη ενέργεια, την τεχνολογία και σε επιχειρήσεις του μέλλοντος

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ως «αποκύημα της συλλογικής μας φαντασίας» και παραδέχθηκε ότι θα έμπαινε στον πειρασμό να ψηφίσει υπέρ του Brexit, αν είχε το δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, κάτι που όμως τελικά δεν θα έκανε.

«Πιστεύω σε μία καμπάνια πολιτικής ανυπακοής, αλλά εντός της ΕΕ. Νομίζω ότι ο Ρέντσι θέλει να το κάνει αυτό. Ο Κάμερον θα αποτύχει αν δεν εξασφαλίσει μεγαλύτερη συμμαχία ομοϊδεατών ηγετών», συμπλήρωσε. 

Πηγή: Busines Insider

Δείτε επίσης:

Βαρουφάκης: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνωμότησαν κατά του Τσίπρα στις 12 Ιουλίου

Σε εστιατόριο στην Πλάκα Τσακαλώτος-Μοσκοβισί – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ