Τι ζήτησε η Γεννηματά από τον Μοσκοβισί για τους πλειστηριασμούς

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, λόγω και της στενής συνεργασίας τους στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά ζήτησε στήριξη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση της πορείας εξόδου από την κρίση, με την διασφάλιση της παραμονή μας στην ζώνη του ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθεια – υπενθύμισε η κ. Γεννηματά – ψηφίζοντας μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και του επενδυτικού κλίματος.

Ωστόσο, η κ. Γεννηματά είπε στον κ. Μοσκοβισί ότι δεν πρέπει οι εταίροι να επιμένουν σε υφεσιακά μέτρα, με δεδομένο ότι οι ανοχές της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των επιχειρήσεων έχουν πια εξαντληθεί – «υφεσιακά μέτρα που εξ άλλου δεν πρόκειται να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει». Παράλληλα, ζήτησε την ενεργή συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενίσχυση της ανάπτυξης και την προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανάγκη να κατανοήσουν οι εταίροι μας ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε συνθήκες κρίσης να υπάρξουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, και ζήτησε να αποδεχθούν την συνέχιση των ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα. Επίσης τόνισε, ότι πρέπει το ταχύτερο να δοθεί λύση για τα «κόκκινα δάνεια», ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Σε εστιατόριο στην Πλάκα Τσακαλώτος-Μοσκοβισί – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ