Μοσκοβισί: Μιλάμε για ένα καλό momentum για την Ελλάδα – BINTEO

«Ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση. Είμαστε ικανοποιημένοι με την διαδικασία μετά από τον Ιουλίου. Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τα διακυβεύματα και τα επίμαχα σημεία θα τακτοποιηθούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Συζητήσαμε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό σε ποια σημεία μπορούν να γίνουν και άλλες βελτιώσεις. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι με τις ελληνικές προσπάθειες θα μπορέσουμε να βρούμε ένα σημείο συμβιβασμού. Μιλάμε για ένα καλό momentum για την Ελλάδα επί του παρόντος. Πιστεύω ότι μαζί οικοδομούμε εμπιστοσύνη η οποία είναι απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις, καθώς ο κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή. Στοιχεία που πρέπει να επανέλθουν στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί.

«Η Ευρωπαική Επιτροπή είναι ισχυρός εταίρος για την Ελλάδα και εμείς είμαστε στο πλευρό της. Είμαστε έτοιμοι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα προς την επίτευξη της προσπάθειας των μεταρρυθμίσεων και τελικά να υπάρξει επιτυχία τόσο για την χώρα όσο και για τον λαό».

Ο Πιέρ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερώτηση για το χρέος επισήμανε: «Πρώτα πρέπει να υιοθετηθούν τα προαπαιτούμενα και έπειτα το Eurogroup  μπορεί να γνωμοδοτήσει για εκταμίευση της πρώτης δόσης, θα ακολουθήσουν τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη δοση και μετά ακολουθεί η συζήτηση για το χρέος».

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Η υποδοχή του Τσίπρα στον Μοσκοβισί – ΦΩΤΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ