Το Μαξίμου για τον Φίλη: Υπάρχει απόφαση της βουλής που την έχουμε ψηφίσει

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας και τις δηλώσεις του “στον ενικό” και τον Ν. Χατζηνικολάου αναφορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων λαμβάνει ο πρωθυπουργός.

«Υπάρχει απόφαση της Βουλής που την έχουμε ψηφίσει, δικαίωμά του όμως οι προσωπικές απόψεις» είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, σε διάλογο με τους συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, εκφράζει δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις, καθώς θεωρεί ότι έγιναν σε μια πολύ δύσκολη για την κυβέρνηση περίοδο και μια ημέρα πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. «Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε» ανέφερε χαρακτηριστικά νωρίς το απόγευμα συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Ο Ν. Φίλης, κατόπιν συνεννοήσεως με το Μαξίμου, έκανε λόγο –μέσω συνεργατών του- για «ήδη εκπεφρασμένη, προσωπική άποψη, που δεν αμφισβητεί την επίσημη θέση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό».

Επιπλέον ο Γιάννης Αμανατίδης, με δήλωσή του στη Βουλή, εκφράζει την επίσημη θέση της κυβέρνησης στο θέμα. «Οι επιστημονικές προσεγγίσεις μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα σε μια Δημοκρατία. Ωστόσο, η θέση της Κυβέρνησης είναι γνωστή και δημόσια εκφρασμένη τόσο με δήλωση του πρώην Κυβερνητικού εκπροσώπου στις 19.5.2015, όσο και στους χαιρετισμούς στις αντίστοιχες ημέρες μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων κατά το παρελθόν.

Η εσωτερική μάχη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνεται με όρους πατριδοκαπηλίας. Θα βοηθούσε την πολιτική ζωή της χώρας αυτή να γίνεται με πολιτικούς όρους και θέσεις, γεγονός που δεν έχουμε δει να συμβαίνει» σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ απαντά στον Φίλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ