Τζιτζικώστας: Κύριε Φίλη παραιτηθείτε

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη ζητά ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας με αφορμή τη δήλωσή του, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό», αναφορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Τζιτζικώστας σε σχετική δήλωση χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» και «ανιστόρητη» την τοποθέτηση του κ. Φίλη και υπογραμμίζει:

«Όταν ο θλιβερός κ. Φίλης αντιληφθεί τους αγώνες που δόθηκαν για να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ίσως να ξεπεράσει τις εθνικά επικίνδυνες ιδεοληψίες του».

«Περισσότεροι από 350.000 Έλληνες δολοφονήθηκαν και το επίσημο ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία από το 1994 κηρύσσοντας τη 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» σημειώνει ο κ Τζιτζικώστας και προσθέτει:

«Αν υπουργός αυτής της καταστροφικής για τον τόπο κυβέρνησης δε σέβεται ούτε τους νεκρούς, ούτε τις αποφάσεις του ίδιου του κράτους του, να του υπενθυμίσουμε ότι το Δεκέμβριο του 2007 τη γενοκτονία των Ποντίων αναγνώρισε και η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.

Ο Χρήστος Γιανναράς στις 19 Μαΐου του 2006, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ήταν κεντρικός ομιλητής για τη γενοκτονία. Έχει μια φράση διδακτική για τον κ. Φίλη: ‘Το νόημα αυτής εδώ της σύναξης δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία ρεαλιστική πολιτική δέσμευση: ότι θα αποδοκιμάζουμε πάντοτε με την ψήφο μας κάθε πολιτική ηγεσία, οποιασδήποτε επίπλαστης ή πραγματικής ιδεολογικής απόχρωσης, που επιδεικτικά παραγνωρίζει την ευαισθησία του λαού μας για τη Γενοκτονία του ποντιακού και του μικρασιατικού Ελληνισμού’».

«Κύριε Φίλη παραιτηθείτε. Κύριε Τσίπρα διώξτε τον» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Οι αντιδράσεις από τη δήλωση Φίλη «στον ενικό» για τη γενοκτονία των Ποντίων

Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ