Σκρέκας: Ο Τζιτζικώστας συμβολίζει μια ριζική ανανέωση

Ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 και αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, την οποία έχει δηλώσει δημοσίως ότι στηρίζει, είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος συμβολίζει αυτό που ζητεί και η βάση της ΝΔ, δηλαδή μία ριζική ανανέωση, το οποίο θα προκύψει και μέσα από ένα νέο πρόσωπο, αλλά και μέσα από τη συνεργασία που εγώ είχα ως υπουργός Ανάπτυξης και αυτός ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας -έχω ζήσει τον εργώδη τρόπο με τον οποίο εργάζεται».

Στο ερώτημα αν προβληματίζεται από το γεγονός ότι είναι εξωκοινοβουλευτικός, ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ απάντησε χαρακτηριστικά:

«Για μένα είναι τεράστιο πλεονέκτημα ο αρχηγός την επόμενη ημέρα να είναι εκτός Βουλής. Να μπορεί να κάνει τις αλλαγές που πρέπει στο κόμμα, αλλά και να προετοιμάσει τη ΝΔ για την επόμενη διακυβέρνηση».

Στην επισήμανση ότι το σύστημά μας είναι κοινοβουλευτικό και ότι την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης την παίρνει ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ο κ. Σκρέκας ανέφερε:

«Ο κ. Τζιτζικώστας έχει απαντήσει πάνω σ’ αυτό και είναι καλύτερος φυσικά από εμένα. Είπε ότι θα έχει δύο αντιπροέδρους, ο ένας θα έχει τις υποχρεώσεις στη Βουλή και ο άλλος θα βοηθήσει στη δημιουργία, στη σύνταξη, ενός αναπτυξιακού πλάνου για τη χώρα έτσι όπως την ονειρευόμαστε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ