Τζιτζικώστας: Η Ελλάδα πρέπει να δώσει έμφαση στον κοινωνικό τομέα

Συμβολική, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, επίσκεψη στα γραφεία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Με την επίσκεψή μου αυτή θέλω να συμβολίσω την προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε από την επόμενη μέρα για ένα κοινωνικό κράτος. Ένα κοινωνικό κράτος για όλους, όχι μόνο για όσους μπορούν», είπε προς τους εργαζόμενους και πρόσθεσε ότι «στην ”Αποστολή” αποδεικνύετε στην πράξη ότι σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον, που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας, λειτουργείτε με ένα τρόπο που αποτελεί πρότυπο».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην «καθημερινή συμβολή της Εκκλησίας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» και τόνισε ότι «αυτήν την προσφορά της είναι που το κράτος πρέπει να τη σκεφθεί καλά, να τη μετρήσει και να τη στηρίξει».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι «η Ελλάδα πρέπει να δώσει έμφαση στον κοινωνικό τομέα, και τις επενδύσεις για να δημιουργηθεί πλούτος, ο οποίος μετά θα μπορεί να αναδιανεμηθεί σε όλη την κοινωνία και φυσικά στους αδύναμους συμπολίτες μας. Σήμερα, δυστυχώς, πρόσθεσε, το μόνο που αναδιανέμουμε είναι φτώχεια και ανέχεια και βυθιζόμαστε με αυτή την λογική πιο βαθιά στην κρίση».

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «στους Έλληνες που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια και ειδικά τους απόδημους, αυτούς που πιστεύουν πραγματικά ότι αυτή η χώρα έχει την ανάγκη των ανθρώπων εκείνων που μπορούν να την υποστηρίξουν μέχρι να σταθεί ξανά στα πόδια της».

 

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμάνης: Δεν είναι σοβαρά πράγματα να μιλάμε για debate 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ