Σαμαράς: Εγώ είμαι ακόμα εδώ…

«Εξακολουθώ να είμαι ενεργός τις πολιτικές υποθέσεις της χώρας μου», τονίζει σε συνέντευξή του ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στον ισπανικό δημοσιογραφικό όμιλο La Razon. «’Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπηρετείς την πατρίδα σου πέρα από τη θέση του Πρωθυπουργού» προσθέτει.

«Εγώ είμαι ακόμα εδώ..», λέει με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι η ιστορία κρίνει κάποιον αφού αυτός έχει φύγει. Σημειώνει ακόμα ότι «τα Μέσα δεν υπήρξαν «δίκαια» μαζί μας. Και τώρα το παραδέχονται σιγά-σιγά.»

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Πιστεύω ότι ο Τσίπρας κατέστρεψε τις θετικές προοπτικές για την Ελλάδα, που η κυβέρνησή μας είχε δημιουργήσει τα προηγούμενα 2,5 χρόνια: Εμείς βγαίναμε από τη δημοσιονομική κρίση και μας ξανάβαλε σε κρίση ελλειμμάτων. Η οικονομία μας βρισκόταν ήδη σε ανάκαμψη, μετά από 6 οδυνηρά χρόνια ύφεσης, και μας ξανάφερε πίσω στην ύφεση. Σύμφωνα με εκθέσεις του ΔΝΤ, το χρέος μας γινόταν βιώσιμο, και υπονόμευσε την βιωσιμότητα του χρέους μας. Βγαίναμε στις αγορές για «κανονικό» δανεισμό ως «φυσιολογική χώρα» και μας έφερε πίσω σε ένα νέο και πολύ αυστηρό Μνημόνιο.» σημειώνει.

«Με δύο λόγια, στις μέρες τις δικής μας διακυβέρνησης, η Ελλάδα ανάρρωνε και συνερχόταν από τη χειρότερη κρίση που πέρασε εδώ και δεκαετίες. Και ο κ. Τσίπρας μας έβαλε πάλι στην «εντατική» μετά από λίγους μήνες ανόητων και ανεύθυνων πολιτικών» προσθέτει ενώ δηλώνει εξαιρετικά απογοητευμένος με τον πρωθυπουργό «για το λαϊκισμό που επέδειξε, για τις εξωφρενικές υποσχέσεις που έδωσε προκειμένου να αναδειχθεί στην εξουσία και για τα ψέματά που λέει για να παραμείνει στην εξουσία.»

Διατυπώνει παράλληλα την εκτίμηση ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει 4 χρόνια. «Άλλωστε οι ψηφοφόροι άρχισαν ήδη να τους εγκαταλείπουν. Το κόμμα του κ. Τσίπρα έχασε ήδη 320 χιλιάδες ψήφους σε σύγκριση με οκτώ μήνες πριν. Αυτό που συγκρατεί ακόμα το συνασπισμό των δύο κομμάτων, δεν είναι οι κοινές πολιτικές τους θέσεις, αλλά η κοινή τους δίψα για εξουσία.» σημειώνει.

Σε ερώτηση σχετικά εάν πιστεύει  ότι αν η Τρόϊκα έδινε περισσότερο χρόνο, η Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν τρίτο Μνημόνιο ο κ. Σαμαράς απαντάει:

«Η κυβέρνησή μου δεν ζήτησε ποτέ «περισσότερο χρόνο», όπως δεν ζήτησε ποτέ περισσότερα χρήματα. Απλά επισημάναμε το γεγονός, ότι για να επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις ως το τέλος, πρέπει να προσαρμοστούν στον «πολιτικό κύκλο» μιας χώρας. Όταν έχουμε κάνει τόσο πολλά μέσα σε 2,5 χρόνια, δεν μπορεί να μας εξαναγκάζουν να κάνουμε πολύ περισσότερα τη στιγμή που πλησιάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.»

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει επίσης για την ελληνική οικονομία ότι «δεν μπορεί να επιστρέψει η εμπιστοσύνη όσο κυβερνούν τη χώρα οι λαϊκιστές».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβλαστε επίσης:

Ψωμιάδης: Είμαι στρατιώτης της ΝΔ, κανενός άλλου

Άδωνις: Η διαδικασία εκλογής προέδρου μέχρι στιγμής είναι σούπα

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ