Δένδιας: Φοβάμαι χειρότερα – Σιγά, σιγά γινόμαστε αδιάφοροι

Στην προεκλογική περίοδο που διανύει η ΝΔ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β’ Αθήνας μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή. Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι αυτή η περίοδος δεν είναι καθόλου δημιουργική για το κόμμα.

«Όχι, δεν είναι δημιουργική. Εγώ δεν πρόκειται να μασήσω τα λόγια μου. Καθόλου δημιουργική δεν είναι. Τον Ιανουάριο όταν –και δαιμονοποιήθηκα γι’ αυτό- είπα στον τότε πρωθυπουργό και το είπα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όταν τη συγκάλεσε ότι πρέπει να πάμε σε ένα συνέδριο να δούμε τι κάναμε λάθος, να εξηγήσουμε στην κοινωνία τι θα είχαμε κάνει αλλιώς και να καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Και αφού καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε μετά να συμφωνήσουμε και ποιος θα εκπροσωπήσει αυτή την πρόταση προς την κοινωνία. Εμείς δεν το κάναμε έτσι. Λέω πάντα, βάλαμε το κάρο μπροστά από τα άλογα. Πρώτα ψάχνουμε να βρούμε ποιος θα εκπροσωπήσει την πρόταση και μετά θα ψάξουμε να βρούμε την πρόταση. Για την οποία δεν γίνεται και καμία συζήτηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν φοβάται πιθανή διάσπαση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Φοβάμαι χειρότερα. Φοβάμαι αυτό που ήδη σιγά-σιγά συμβαίνει, γινόμαστε αδιάφοροι. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει διότι η κοινωνία χρειάζεται μία ισχυρή κεντροδεξιά και χρειάζεται και μία ισχυρή αντιπολίτευση. Πρέπει λοιπόν, δεν έχω εγώ την πρωτοβουλία να βρω τον τρόπο, δεν είμαι υποψήφιος για κάτι, αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος να συμπτυχθούν οι γραμμές μας και να μπορέσουμε να διατυπώσουμε πρόταση. Από κει και πέρα ποιος θα εκπροσωπήσει την πρόταση είναι κάτι που μπορούμε να το βρούμε. Αλλά πρέπει να διατυπώσουμε την πρόταση. Η κοινωνία περιμένει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν περιμένει να παίζουμε κουτουλιές μεταξύ μας».

Στην επισήμανση ότι στο ΠΑΣΟΚ η πραγματική αντίστροφη μέτρηση για τα εκλογικά του ποσοστά ξεκίνησε στη διαδοχή ο κ. Δένδιας τόνισε: «Ελπίζω ότι σε εμάς, επειδή έχουμε πιο στέρεα λαϊκή βάση, νομίζω ότι αυτό μπορούμε ακόμα να το αποτρέψουμε. Αλλά πάντως διατρέχουμε κίνδυνο. Διατρέχουμε μεγάλο κίνδυνο και ίσως αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κατανοήσουμε ό��οι».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μεϊμαράκης: Ούτε βήμα πίσω…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αντίπαλος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Άδωνις: Θέλουν οι Αριστεροί να είναι άθεοι με “γεια τους με χαρά τους”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ