Φίλης: Είμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. «Είναι ένα θέμα συζήτησης, αυτή τη στιγμή, που γίνεται. Συντόμως θα υπάρξει μία συνεννόηση και με την πλευρά της Κομισιόν και με τους πιστωτές».

Ο κ.Φίλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, συμπλήρωσε ότι:

«Η Κομισιόν προφανώς θα μας πει τη δική της άποψη στο ζήτημα του ΦΠΑ. Το ζήτημα είναι προφανώς σημαντικό γιατί αφορά κάποιες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες», τόνισε ο κ. Φίλης.

«Είναι αντιστροφή των ιεραρχήσεων να συζητούμε τόσο καιρό αυτό το θέμα και όχι το μείζον θέμα που είναι η ανάγκη αναβάθμισης και βελτίωσης της λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης, το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι πρέπει να εμπιστευτούμε το δημόσιο σχολείο», πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

“Όποιος πηγαίνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο και δικαίωμά του καμία αντίρρηση προφανώς το πηγαίνει για πολλούς λόγους”, είπε και πρόσθεσε ότι “αναλαμβάνει και το κόστος αυτής της επιλογής”.

Συμπλήρωσε ότι στόχος του είναι να ενισχύσει την εποπτεία του Δημοσίου στο ιδιωτικό σχολείο.

Για τη λέξη «πενταροδεκάρες» που είχε χρησιμοποιήσει είπε ότι υπάρχει ζήτημα ειλικρίνειας, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν σχήμα λόγου και πως αφενός μεν δεν είναι στην τσέπη του καθενός, αφετέρου εκτιμά πως όποιος μπορεί να δώσει 7.000 το χρόνο, μπορεί να δώσει και τα άλλα 700.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Φίλης για τον ΦΠΑ: Όποιος θεωρεί τα 700 ευρώ το χρόνο απαγορευτικά θα κάνει την επιλογή του – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ