Στη Θεσσαλονίκη ο Προκόπης Παυλόπουλος

Αύριο το πρωί φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραστεί στις τριήμερες εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ».

Στις 11 το πρωί θα μεταβεί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα αναχωρήσει για την πλατεία Αριστοτέλους και στις 12:30 θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Στο Περίπτερο 2 θα εγκαινιάσει την έκθεση με τίτλο «Το ΑΠΕ στο έπος του ΄40», που διοργανώνουν το Αθηναϊκό Πρακτορείο και η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το αρχείο του Κώστα Γκιουλέκα, και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στην έκθεση με τα αντίγραφα των «Μαγεμένων» στο Περίπτερο 3.

Στη 1:30 μετά το μεσημέρι θα μιλήσει στη Λέσχη Αξιωματικών στη διάρκεια γεύματος που παραθέτει προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 5 το απόγευμα θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού αγώνα, στη συνέχεια την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στις 6 το απόγευμα θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας που θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Οχυρό Ρούπελ. Ακολούθως θα επισκεφθεί το Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

Στις 6:15 το απόγευμα θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί στην έκθεση του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα για τον πόλεμο του 1940-41.

Στις 7:10 το απόγευμα θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, στις 11 θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, αμέσως μετά θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Πάνω από όλα η ενότητα της ΝΔ

Αμπατζόγλου: Στη Μαδρίτη δεν πήγαμε για βεγκέρες, φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις

Κοτζιάς: Πρόσχημα για μη λύση του Κυπριακού η διατήρηση των εγγυήσεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ