Τζιτζικώστας: Δεν βλέπω στην πράξη την ενότητα για την οποία μιλάει ο Μεϊμαράκης

«Ο κ. Μεϊμαράκης μιλάει για ενότητα. Την κάνει, όμως, στην πράξη; Δεν το βλέπω. Μας έκανε μια προσχηματική πρόσκληση. Αρκεί να σας πω ότι δεν βγήκε ούτε μία οικογενειακή φωτογραφία της αποστολής της ΝΔ στο ΕΛΚ» σημείωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Βήμα Fm.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μεταφέρουμε τα εσωκομματικά μας προβλήματα στο φόρουμ του ΕΛΚ. Δηλαδή, προτείνεται ένα πρόσωπο χωρίς να έχει περάσει από καμία διαδικασία έγκρισης και τελικά αποσύρεται κιόλας.»

«Η αστοχία της ηγεσίας της ΝΔ με την απώλεια της αντιπροεδρίας του ΕΛΚ οφείλεται ακριβώς στο ότι αυτή η επιλογή σχετίζεται με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς και τις συμφωνίες πίσω από κλειστά γραφεία» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Παράλληλα είπε πως «η παράταξη είχε και έχει ικανά στελέχη που θα μπορούσαν να ψηφιστούν, όπως η κ. Γιαννάκου, ο κ. Κεφαλογιάννης, ακόμα και ο κ. Μητσοτάκης που αρχικά ήταν η πρώτη τοποθέτηση ότι θα ήταν αυτός αντιπρόεδρος στο ΕΛΚ».Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι έτσι «έχασε ο Ελληνισμός, μιας και οι Κύπριοι έκαναν πίσω στη δική τους πρόταση για να μην εμποδίσουν τη δική μας» ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν παραβρέθηκε στο επίσημο δείπνο με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κάποιο πρόσωπο με θεσμική ιδιότητα στη ΝΔ.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ακόμα ότι «βλέπω την προσπάθεια κάποιων να εννοήσουν ή να υπονοήσουν ότι πίσω από την υποψηφιότητά μου κρύβονται συστήματα ή μηχανισμοί. Και είπα ξεκάθαρα ότι είναι κακόγουστο αστείο αν πιστεύει κάποιος ότι εάν εκλεγώ εγώ πρόεδρος της Ν.Δ., θα μπορούσε ένας πρώην πρωθυπουργός να κάνει τον αντιπρόεδρο. Είναι κακόγουστο αστείο, είναι υποτιμητικό για τον ίδιο.»

 «Πιστεύω στον ιδιωτικό τομέα, πιστεύω στις ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κάνουν αυτό το τραγικό σφάλμα, μιλάνε για κοινωνική πολιτική, χωρίς παραγωγή πλούτου» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σημείωσε ακόμα ότι «αν οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούσαν κανονικά δεν θα είχαμε τα βαριά μέτρα στους αγρότες και το ΦΠΑ στην Παιδεία». Αναφορικά με το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, ξεκαθάρισε πως «πρέπει να μπει ένας στρατηγικός επενδυτής στο λιμάνι, ένας ιδιώτης ο οποίος θα αναπτύξει το λιμάνι και θα αναλάβει συγκεκριμένες στρατηγικές λειτουργίας, όπως ακριβώς ήταν η πρόταση της ΝΔ, επί Κώστα Καραμανλή».

Διαβάστε επίσης:

Χαρακόπουλος: Η προεκλογική εκστρατεία στη ΝΔ έχει χαρακτηριστικά καλλιστείων

Νέα Δημοκρατία: Τρεις «ξένοι» στην ίδια πόλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ