Αθανασίου: Αν υπάρξει συμβιβασμός για τα “κόκκινα δάνεια” θα είναι οδυνηρός

Στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Νάσος Αθανασίου.

«Χθες άρχισε η συζήτηση μεταξύ Σταθάκη, Τσακαλώτου και των πιστωτών για τα “κόκκινα” δάνεια. Σε έναν μήνα θα επανέλθουν. Έκαναν τις προτάσεις τους εκείνοι, οδυνηρές για την πρώτη κατοικία. Έκανε τις προτάσεις της η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να καλύπτει το 72% των ελληνικών “κόκκινων” δάνειων», τόνισε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει:

«Εδώ θα πρέπει να υπάρξει κάποια λύση και ο συμβιβασμός, εδώ, αν υπάρξει συμβιβασμός, θα είναι οδυνηρός. Ιδίως σε αυτό το σημείο, στην πρώτη κατοικία, η κυβέρνηση δεν νομίζω ότι έχει πιθανότητες υποχώρησης, δεν έχει δυνατότητα να υποχωρήσει περισσότερο».

«Πρέπει να δούμε πού θα καταλήξει και αν θα φτάσουμε σε πολιτική λύση, δηλαδή να ξεπεράσουμε το τεχνοκρατικό επίπεδο. Νομίζω ότι κάποιοι υπαινιγμοί έγιναν και από την εδώ επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, πάνω στο σημείο αυτό. Πρέπει να δούμε πού θα πάει το πράγμα», είπε ο ίδιος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ