Χουλιαράκης: Δημοσιονομική ισορροπία με κοινωνικά δίκαιο τρόπο

 “Η κυβέρνηση εγγυάται τη δημοσιονομική ισορροπία και το 2016 και το 2017 με κοινωνικά δίκαιο τρόπο”, ανέφερε μιλώντας κατά το κλείσιμο της συζήτησης της Διαρκούς Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Απαντώντας σε αναφορές βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί μια οικονομία από το δημοσιονομικά πλεονάσματα στα δημοσιονομικά ελλείμματα ο κ. Χουλιαράκης αντέτεινε ότι ο προϋπολογισμός του 2016, “δεν προβλέπει έλλειμμα αλλά πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα, της τάξης του 0,5%”. “Πρόκειται” είπε, για ρεαλιστικό πλεόνασμα που επιτρέπει στην οικονομία να βγει από την υφεσιακή ροπή των τελευταίων χρόνων και να ανακάμψει” και πρόσθεσε ότι “ο στόχος του 2017 προβλέπει πλεόνασμα της τάξης του 1,75% του Α.Ε.Π.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, ότι το 2015 θα κλείνει με πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 0,25% για το οποίο είπε ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με “τα τεράστια πρωτογενή ελλείμματα που δημιουργούσε η κυβέρνηση της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολλά χρόνια που κληρονόμησε στη χώρα ένα τεράστιο χρέος”.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του κ ο κ. Χουλιαράκης, επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας το 2016, 2017, 2018, και ανέφερε ότι “οι ρυθμοί σε πραγματικούς όρους κινούνται μεταξύ 2,7% και 3,1%, αυτά για όσους θέλουν να μιλάνε με τα πραγματικά στοιχεία”.

Η συζήτηση της Επιτροπής διήρκησε δυο μέρες κατά τις οποίες έγιναν τρεις συνεδριάσεις. Μίλησαν συνολικά οκτώ Γενικοί Εισηγητές, έξι Ειδικοί Εισηγητές και 10 Βουλευτές. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής θα διαβιβαστούν στον υπουργό Οικονομικών για να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις, οι οποίες θα διατυπωθούν, στην κατάρτιση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο διάλογος Παυλόπουλου – Ολάντ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ