Το Ποτάμι για την επίσκεψη Ολάντ: Να σταθεί η κυβέρνηση στο ύψος των περιστάσεων

Την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα χαιρετίζει το Ποτάμι σημειώνοντας ότι «ευχόμαστε η κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένη να αποκομίσει κάθε δυνατό όφελος από τη σημαντική αυτή παρουσία».

«Το Ποτάμι χαιρετίζει την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ολάντ στην Ελλάδα. Καλωσορίζει τον ηγέτη της χώρας που στην πρόσφατη ελληνική ιστορία, στάθηκε φιλικά απέναντι στην Ελλάδα» αναφέρει το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Σήμερα που η χώρα μας αγωνίζεται να υπερβεί την κρίση, να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, να πετύχει αναδιάρθρωση του χρέους και να προσελκύσει επενδύσεις, η επίσκεψη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Ευχόμαστε η κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένη να αποκομίσει κάθε δυνατό όφελος από τη σημαντική αυτή παρουσία σε κάθε τομέα δυνατής συνεργασίας, στο πολιτικό, το οικονομικό, το ανθρωπιστικό επίπεδο».

«Ιδιαίτερα να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας συνοδεύουν δεκάδες επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του κ. Ολάντ να ενδιαφερθούν για επενδύσεις στη χώρα μας. Ελπίζουμε οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, που με κάθε ευκαιρία επιδεικνύουν το φόβο τους στην ιδιωτική οικονομία, να μη σταθούν εμπόδιο στις ουσιαστικές συνομιλίες που πρέπει να διεξαχθούν με τους Γάλλους επιχειρηματίες. Είναι πλέον καιρός να αντιμετωπισθούν με σύγχρονο πνεύμα και πραγματισμό οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να δοθεί μια ουσιαστική ώθηση στη δυναμική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της» καταλήγει το Ποτάμι.

Διαβάστε επίσης:

Παρίσι – Επίσκεψη “φιλίας και εμπιστοσύνης” του Ολάντ στην Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ