Βρούτσης: Η απάντηση είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

«Τρομερό» και «αδιανόητο» χαρακτήρισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Γιάννης Βρούτσης, την εξαγγελία του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, στην τηλεοπτική εκπομπή «στον ενικό», για την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, και πρόσθεσε:

«Ως ΝΔ στεκόμαστε απέναντι και επικριτικά και θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο αυτή την εξέλιξη».

Ο βουλευτής της ΝΔ, τόνισε ότι «στην πράξη η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αντιμετωπίζεται μόνο με ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης. Όσο κλείνουμε τα μάτια σε αυτό δεν κάνουμε τίποτα» και συμπλήρωσε:

«Αν συνεχίζαμε την πορεία της προηγούμενη κυβέρνησης, η ανεργία θα ήταν 19,5% το 2016. Τώρα θα είναι 25,8%. Αυτό μεταφράζεται σε 6,3 μονάδες περισσότερο ανεργία, δηλαδή, χαμένες 240.000 θέσεις εργασίας λόγω ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στις εσωτερικές διεργασίες στο κόμμα της ΝΔ ο κ. Βρούτσης, επεσήμανε ότι «η πολιτική φυσιογνωμία της ΝΔ δεν χρειάζεται συνέδριο. Είναι ξεκαθαρισμένη, έχει σαφήνεια, γνωρίζουμε ποιοι είμαστε. Είμαστε η κεντροδεξιά στην Ελλάδα. Έχουμε αξίες και αρχές».

Και συνέχισε λέγοντας: «Η ΝΔ είναι ένα κόμμα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία, κι αυτό αποδεικνύεται από τα σταθερά ποσοστά της μέσα σε αυτό το κύμα της δημοσιονομικής δυσκολίας που υπήρξε για τη χώρα».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος τόνισε:

«Εκτιμώ ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο και για τη χώρα και για τη ΝΔ, που πρέπει να ξαναβρεί αυτή τη στιγμή και πάλι τη φόρμα της και να ξαναπατήσει γερά στα πόδια της, η απάντηση λέγεται στο όνομα Βαγγέλης Μεϊμαράκης».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ