“Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος”

Δήλωση με την οποία αιτιολογεί την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής με το ΠΑΣΟΚ, έκανε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. “Γιατί υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής; Γιατί τους τελευταίους εννέα μήνες, ως Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, γνώρισα από κοντά πολλά από τα προβλήματα της Αττικής και δούλεψα με ρεαλισμό και πνεύμα συναίνεσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και επίλυσή τους”, αναφέρει, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές αυτές ως “στιγμής της αλήθειας για τη χώρα μας”.  

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι  “η χώρα μας ζει σήμερα τις τραγικές επιπτώσεις μιας μεγάλης περιόδου άρνησης να δούμε και ακόμη περισσότερο να αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Μίας περιόδου όπου το κράτος ξόδευε συστηματικά περισσότερα από όσα είχε, συσσωρεύοντας με τον τρόπο αυτό χρέη”. Όπως τονίζει όλα αυτά συγκαλύπτονταν με κάθε δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διογκώνονται και ταυτόχρονα η αξιοπιστία της χώρας να έχει δεχτεί ένα καίριο πλήγμα.

 Ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογραμμίζει ότι σήμερα βιώνουμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο, η οποία όπως λέει, “ανάγκασε όσους από εμάς είχαμε την ευθύνη διακυβέρνησης την τελευταία διετία να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις”. “Τις πήραμε γιατί ήταν οι μόνες αποφάσεις που μπορούσαν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την απόλυτη καταστροφή”, προσθέτει, ενώ καταλήγει ότι ο μόνος τρόπος να υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον είναι να “αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν και να μην προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από τους άλλους στα δύσκολα”.      

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ