Σταμάτης: Ο Σαμαράς δεν αναμειγνύεται στη διαδικασία εκλογής

«To DNA της παράταξης είναι ισχυρό» δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Και συνέχισε λέγοντας ο Δημήτρης Σταμάτης: «Εκείνο που θα πρέπει να αποφευχθεί η πέρα από το λογικό όριο αντιπαραθέσεις των υποψηφίων ή αυτών που τους στηρίζουν. Εγώ εδώ και καιρό έχω δηλώσει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έπρεπε να μείνει αμέτοχη σε αυτή την ιστορία για έναν ακόμα λόγο όχι για τον κίνδυνο διάσπασης την επόμενη ημέρα, αλλά η διατήρηση της ψυχικής και πολιτικής ενότητας μετά την εκλογή του νέου αρχηγού. Που είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα».

Απαντώντας στα σενάρια που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να έχει ταυτιστεί πολιτικά με την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα ο πρώην υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «Είμαι ο πρώτος που πρέπει να σέβεται την τοποθέτηση του ότι κανείς δεν μιλάει για λογαριασμό του. Όταν έχει να πει κάτι το λέει ο ίδιος. Είναι τεράστιος λάθος κάποιοι, επειδή είχαν κάποια σχέση φιλίας, να παριστάνουν τον εκπρόσωπο. Είναι τεράστιο λάθος, αυτό είναι δεδομένο, κι εγώ το σέβομαι και το τιμώ».

Ο κ. Σταμάτης συμπλήρωσε: «Από την άλλη μεριά –αν θέλετε τη δική μου εκτίμηση- ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναμειγνύεται σε αυτή τη διαδικασία. Ένα πράγμα τον απασχολεί, η ενότητα του κόμματος και η δυνατότητα της Ν.Δ. να ασκήσει σοβαρό, εποικοδομητικό, αντιπολιτευτικό λόγο την επόμενη ημέρα των εκλογών. Γι’ αυτό και δεν αναμειγνύεται».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ