Μεϊμαράκης: Ψηφίστε τα μόνοι σας τα μέτρα – BINTEO

Κατακόρυφα ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέναντι στην κυβέρνηση, την ώρα που τα πνεύματα στο εσωτερικό της ΝΔ έχουν προς το «παρών» καταλαγιάσει, εστιάζοντας όλοι την κριτική τους απέναντι στο πολυνομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του κόμματος εξήγησε τους λόγους που η ΝΔ θα καταψηφίσει το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων. «Όλα αυτά που αποκρούαμε ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα δεχτούμε τώρα ως αντιπολίτευση», είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ωστόσο σημείωσε ότι θα στηρίξει τα άρθρα που έστω κι αμυδρά, επιχειρούν διαρθρωτικές αλλαγές.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο «για αδίστακτη πολιτική απάτη» και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ ήταν αυτή που στήριξε τη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, υπερψηφίζοντας «στόχους και χρονοδιαγράμματα», είπε. Και πρόσθεσε: «Τα μέτρα όμως είναι δικά σας. Ψηφίστε τα μόνοι σας. Τα μέτρα αυτά φέρνουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου. Για να τελειώσει εδώ το παραμύθι ότι ψηφίσαμε κι εμείς».

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα στηρίξει τις αλλαγές που φέρνουν νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, τις μεταρρυθμίσεις που στρέφονται εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, της αδήλωτης εργασίας. «Μέχρι εκεί. Όχι όμως στις περικοπές των συντάξεων, στις αυξήσεις φόρων και σε νέα μείωση εισοδήματος των ασθενέστερων».

Παράλληλα απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ, είναι αντίθετη με το πολυνομοσχέδιο καθώς αυξάνει αναδρομικά τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, καταργεί εκπτώσεις, που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση (ΕΝΦΙΑ), καταργεί τις συντάξεις των υπερήλικων, αυξάνει τους φόρους, ανατρέποντας ρυθμίσεις που πρόσφατα ψηφίστηκαν για την αντιμετώπιση αδικιών, καταργεί τον προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το βάζει στο περιθώριο, κλείνει το μάτι στους κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες (με αιχμή τη ρύθμιση με τους μεγαλοοφειλέτες), δίνει ευκαιρία στην υποκειμενική κρίση της διοίκησης από την οποία μπορεί να προκύψει διαφθορά, νομιμοποιεί τη συναλλαγή, αιφνιδιάζει τους μικροοφειλέτες (ρύθμιση των 100 δόσεων) και αναδιανέμει τη μιζέρια.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «η κατασκευή εχθρών είναι το λάδι που συντηρεί το καντήλι της Αριστεράς του τίποτα. Τώρα το λαδάκι τελειώνει…». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, επισημαίνοντας την αντίφαση που υπάρχουν ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα και τις μετεκλογικές ο οποίος απέκλειε την εκχώρηση «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds. «Τους καλούμε να προσέξουν γι αυτά. Μην παραδώσουν τα σπίτια του ελληνικού λαού που, δήθεν γι αυτούς, πονάνε, στα ξένα funds. Μην τολμήσουν ούτε να το σκεφτούν. Η ΝΔ θα είναι κάθετα αντίθετη», υπογράμμισε.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ