Στυλιανίδης: Η ΝΔ πρέπει να ανακτήσει τον λαϊκό και κοινωνικό της χαρακτήρα

Στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να κρατήσει συνεκτικό το κόμμα, ενωμένο και να δώσει τη μάχη την επόμενη ημέρα στο κοινοβούλιο. Διότι το επόμενο διάστημα στο κοινοβούλιο θα αλλάξει η ζωή των Ελλήνων, κι αν δεν υπάρχει μία ενωμένη και δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση να βάλει φρένο σε αυθαιρεσίες, σε λάθος αποφάσεις, σε κενά και παραλείψεις, φοβούμαι ότι θα δοθεί παράταση σε μία κατάσταση ανεξέλεγκτη, σαν αυτή που παρουσιάζει η σημερινή κυβέρνηση, την επομένη μάλιστα της εκλογικής της νίκης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Στην επισήμανση ότι με βάση τα λεγόμενά του εννοεί ότι υπάρχει μειονέκτημα στην υποψηφιότητα του Απ. Τζιτζικώστα το στέλεχος της ΝΔ τόνισε: «Ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει συνεκτιμήσει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, το κόλλημα το συνταγματικό που του απαγορεύει να είναι βουλευτής τουλάχιστον έως το 2019 διότι αν γίνουν πρόωρα εκλογές, όπως γίνονται συνήθως, μπορεί να φτάσει αυτό το κόλλημα και μέχρι το 2022. Είναι κακό και για τον ίδιο και για την παράταξη να διοικεί με φαξ από τη Συγγρού. Ο αρχηγός πρέπει να βρίσκεται μπροστά στη μάχη, στο κοινοβούλιο, να πολεμάει διεκδικώντας για την παράταξη αυτά που πρέπει και για την πατρίδα αυτά που πρέπει κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο όταν βρίσκεται στο πεδίο της μάχης, όχι όταν βρίσκεται από απόσταση».

Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης φωτογράφισε και τις υποψηφιότητες των Κυρ. Μητσοτάκη και Αδ. Γεωργιάδη λέγοντας: «Θεωρώ ότι ο αρχηγός της ΝΔ δεν μπορεί να δίνει ούτε φιλελεύθερο στίγμα, νεοφιλελεύθερο στίγμα, δηλαδή να εκφράσει μία αστική ελίτ αφήνοντας τον λαϊκό χαρακτήρα της παράταξης εκτός έκφρασης, ούτε ακροδεξιό ή λαϊκίστικο στίγμα».

«Τα χαρακτηριστικά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη νομίζω ότι ανταποκρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αυτό το οποίο περιγράφω. Τουλάχιστον σε μεγαλύτερο απ’ ό,τι τα χαρακτηριστικά των άλλων υποψηφίων τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι και παρ’ ότι διαφωνώ με κάποιες απόψεις τους, εν πάση περιπτώσει, έχουν το δικαίωμα να της πρεσβεύουν. Αλλά επιμένω ότι η ΝΔ πρέπει να ανακτήσει εκτός από τον ευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό και τον λαϊκό και κοινωνικό της χαρακτήρα».

Ακούστε το ηχητικό: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ