“Πυρετός” στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο

Επισπεύδονται οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, προκειμένου να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Τα ενημερωτικά σημειώματα συγκεντρώνονται από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, ώστε μέσα στα επόμενα 24ωρα να λάβει το νομοσχέδιο την τελική του μορφή, η οποία δεν θα εξαντλείται σε ένα και μόνο άρθρο.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι, τηρουμένων των προθεσμιών, να μην επαναληφθούν οι ασφυκτικές προθεσμίες που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν κατά τη συζήτηση και ψήφιση προηγουμένων νομοθετημάτων». Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα και η Βουλή, η οποία με ταχύτατες διαδικασίες προχώρησε στη συγκρότηση των διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών. Στόχος είναι οι επιτροπές να εκλέξουν προεδρεία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να αναλάβουν έργο.

«Δεν είναι στις προθέσεις μας το ένα άρθρο», δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κλείνοντας τα σενάρια που ήθελαν το πρώτο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα να φτάνει στη Βουλή με μια τέτοια μορφή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχική προθεσμία για την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι η 15η Οκτωβρίου, δεν αποκλείουν ωστόσο απώτατο χρονικό όριο να είναι τελικά η 17η του μηνός.

Διαβάστε επίσης:

Σκρέκας: Στηρίζω Τζιτζικώστα

Στο κόκπιτ πολεμικού αεροσκάφους ο Τσίπρας – ΦΩΤΟ

Βερναρδάκης: Σε αργία οι υπάλληλοι με κακουργηματικές πράξεις

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ