Ξυδάκης: Nα πάψουμε να είμαστε το ευρωπαϊκό αντιπαράδειγμα

«Η Ελλάδα επιδιώκει ενεργό συμμετοχή και συνεισφορά στην αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας τους δεσμούς συνεργασίας, διαφάνειας και συνεργασίας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης, τονίζοντας πως «η αντιστροφή του κακόβουλου ελληνικού αντιπαραδείγματος θα είναι η ύψιστη συμβολή μας, και στη δική μας χώρα και στην Ευρώπη».

Όπως ανέφερε, η επώδυνη εμπειρία των τελευταίων ετών για την Ελλάδα, μπορεί να αναδειχθεί σαν ευρωπαϊκή εμπειρία κι όχι σαν εθνική εξαίρεση και η πορεία της ελληνικής ανασυγκρότησης να φανεί σαν το ευρωπαϊκό παράδειγμα εξόδου από την κρίση, «έτσι ώστε να πάψουμε να είμαστε το ευρωπαϊκό αντιπαράδειγμα».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται για την διαμόρφωση ενός μόνιμου μηχανισμού εσωτερικής μετεγκατάστασης όσων έχουν ανάγκη από διεθνή προστασία» και πρόσθεσε πως «πρέπει να δοθεί έμφαση στις νόμιμες οδούς μετανάστευσης, ώστε να διαρραγεί ο φαύλος κύκλος της εξάρτησης προσφύγων και μεταναστών από τα κυκλώματα των διακινητών.

Διαβάστε επίσης:

Ξυδάκης: Το μνημόνιο είναι το αναγκαίο κακό

Τοστ για Κατρούγκαλο – Ξυδάκη και η «μοναξιά» του Γιακουμάτου – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ