Παυλόπουλος: Κάθε μεγάλο εθνικό στόχο μπορούμε να τον επιτύχουμε ενωμένοι

«Οφείλουμε να διδασκόμαστε στο διηνεκές από την ιστορική αυτή επέτειο. Και, συγκεκριμένα, να διδασκόμαστε ότι κάθε μεγάλο εθνικό στόχο μπορούμε να τον επιτύχουμε ενωμένοι», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Ελασσόνα όπου παρευρέθηκε για την επέτειο απελευθέρωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε μετά την παρέλαση για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Ελασσόνας στις 6 Οκτωβρίου 1912:

«Σ’ αυτό τον Τόπο αντηχεί, ασίγαστο, ένα εμβληματικό σάλπισμα της Ιστορίας μας: Το σάλπισμα της απόφασης για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, στις 6 Οκτωβρίου 1912. Και, επέκεινα, της ανακατάληψης των στενών του Σαρανταπόρου. Η οποία αποτέλεσε το στρατηγικό προγεφύρωμα της απελευθέρωσης ολόκληρης της Μακεδονίας μας.

Οφείλουμε να διδασκόμαστε στο διηνεκές από την ιστορική αυτή επέτειο. Και, συγκεκριμένα, να διδασκόμαστε ότι κάθε μεγάλο εθνικό στόχο μπορούμε να τον επιτύχουμε ενωμένοι. Αφού εκείνα που μας ενώνουν, ιδίως στις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα και το Έθνος μας, είναι πολύ περισσότερα και σημαντικά από αυτά που μπορεί να μας χωρίζουν κατά την συγκυρία.»

Διαβάστε επίσης:

Επίτιμος δημότης Ξάνθης ο Προκόπης Παυλόπουλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ