Βαρεμένος: Θα είναι αγχώδης η πορεία

«Αυτή η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να διαρκέσει» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Γιώργος Βαρεμένος, και πρόσθεσε:

«Αυτό το θεωρώ απολύτως αναγκαίο. Θα είναι δύσκολη η πορεία. Δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού, και αγχώδης. Δεν είναι υποκειμενικό συναίσθημα απλώς, το άγχος. Θα είναι αγχώδης η πορεία. Αλλά οι δυσκολίες αυτές θα προσδώσουν σε μια ενδεχόμενη επιτυχία… Τώρα θα μου πείτε σε τι συνίσταται η επιτυχία: Η επιτυχία συνίσταται στο να βγούμε από τη στενωπό, σε ένα ξέφωτο. Ο ελληνικός λαός έχει επίγνωση των δυσκολιών, ξέρει ότι υπάρχει ακόμα μια ανηφόρα, αλλά θέλει να δει προοπτική. Όχι άλλες θυσίες χωρίς προοπτική και όχι άλλες θυσίες χωρίς δίκαιη κατανομή. Αυτό νομίζω είναι το αίτημα του ελληνικού λαού. Συν κάποιες αλλαγές που δεν κοστίζουν σε χρήμα, που θα έπρεπε ενδεχομένως να γίνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ούτε θα έπρεπε να δώσουμε την εντύπωση ότι μας τα επιβάλλουν οι δανειστές, οι εταίροι, την πραγματοποίησή τους, αλλά είναι καιρός να τις κάνουμε».

Ο κ. Βαρεμένος επεσήμανε στη συνέχεια ότι: «Η κυβέρνηση θα κριθεί από τις πράξεις της. Ούτε από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης θα κριθεί, ούτε από την οξύτητα των καταγγελιών ενδεχομένως στον δημόσιο διάλογο, αλλά από αυτά που θα πράξει θα κριθεί η κυβέρνηση, απ’ τον ελληνικό λαό».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ