Λοβέρδος: O κ. Τσίπρας έχει ό,τι ζήτησε από το λαό…

Τώρα, ο κ. Τσίπρας έχει ό,τι ζήτησε από το λαό και ας τα κάνει μόνος του, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ερωτηθείς για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση.

“Ακούγαμε στη Βουλή το Σαββατοκύριακο, ότι την Πέμπτη θα φέρουν το πρώτο σχέδιο νόμου. Μπορεί να μη το κάνουν, αλλά έτσι συζητείται. Αυτό θα είναι ένα σχέδιο νόμου που θα υιοθετεί κάποια από τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί στις γενικές τους γραμμές και πρέπει να υπάρξουν εφαρμοστικοί νόμοι. Εκεί θα το συζητήσουμε και δηλώνω από τώρα, θα το δείτε και στη στάση μας στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι η στάση μας είναι αρνητική. Είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης, τέλος τώρα! Τα όσα έχουμε πει προεκλογικώς, τα όσα έχουμε πριν και κατά τη διάρκεια της ψήφισης του τρίτου μνημονίου, ο κ. Τσίπρας, αντί να μπει στη λογική που χρειαζόταν η χώρα, μιας μεγάλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα στηρίζει μια κυβέρνηση και θα δίνει προοπτική τετραετίας, ζήτησε να μη μπει ο Λαφαζάνης στη Βουλή, δεν μπήκε, να μπει ο Καμμένος, μπήκε, να πάρει ευρεία πλειοψηφία, την πήρε. Ο λαός του έκανε ό,τι ζήτησε και τού έδωσε και την πλήρη ευθύνη. Ας προχωρήσει λοιπόν με τους 155 βουλευτές που διαθέτει και ας τα κάνει όσο μπορεί καλύτερα, τού ευχόμαστε να πάει πολύ καλά. Είμαστε φιλαλήθεις, δεν είμαστε υποκριτές” είπε μιλώντας στο Βήμα FM.

“Το «πρέπει», καθορίζεται για μάς, στα όριά του, από το e-mail Χαρδούβελη συν, αυτό ήταν το «πρέπει» για τη χώρα, λίγους μήνες πριν. Ο Τσίπρας έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση με άθλιους τρόπους, αποφάσισε να κυβερνήσει, τα άλλα είναι γνωστά, ξέρει έχει σχέδιο, τώρα έχει ισοδύναμα. Ό, τι είναι πάνω από το mail Χαρδούβελη συν, εμείς προτείναμε στους δανειστές, ένα σχέδιο 980 εκατ. ευρώ, θα πήγαινε κοντά στο 1.700. Ό, τι είναι από κει και πέρα, δηλαδή, περικοπές στις κύριες συντάξεις, ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, το 29% φορολογία στις επιχειρήσεις, όχι για αυτά! Το «όχι» του Ιωάννη Μεταξά! Και είναι η καθαρή, σαφής πολιτική αλήθεια. Έχει 155 βουλευτές, έχει σχέδιο, τα ήξερε όλα, θα τα κάνει και μόνος του” κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης

Η θερμή χειραψία και τα χαμόγελα Τσίπρα – Λεβέντη – ΦΩΤΟ

Ο Πάγκαλος καλεί σε “άμεση εγρήγορση” εναντίον της κυβέρνησης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ