Σκουρλέτης: Προσπαθούμε να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση

Προσπάθεια να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, κάνει η κυβέρνηση καθώς το μέτρο δεν θα είναι αποτελεσματικό, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, διευκρίνισε πως δεν ξέρει ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα, σημειώνοντας πάντως πως αυτά μπορεί να ξεφεύγουν από τους όρους της δημοσιονομικής πολιτικής.

Για το θέμα των αγροτών ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως υπάρχει ένας σχεδιασμός για το τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση και σημείωσε πως τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους θα εφαρμοστούν, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε πως η συμφωνία έχει τριετή ορίζοντα και στόχος είναι η αποτελεσματική εφαρμογή προκειμένου να «ανοίξουν νέοι παράλληλοι δρόμοι προς την ανάκαμψη για έξοδο από την πολιτική της συμφωνίας».

Αναφορικά με τα μεταλλεία Χαλκιδικής σημέιωσε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τη νομιμότητα του δημοσίου λέγοντας πως «δεν θέλουμε να δώσουμε ένα σήμα στους διεθνείς επενδυτές πως η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου κανείς μπορεί να επενδύσει έξω από όρια και προϋποθέσεις». «Η κυβέρνηση βάζει όρους που απαιτεί να γίνουν σεβαστοί», παρατήρησε.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επίσης ότι, όσο η κυβέρνηση είναι πειστική και εξασφαλίζει τη συναίνεση του κόσμου, αρκούν οι 155 βουλευτές για την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά

Αναζητούνται ισοδύναμα 2,7 δισ. ευρώ για συντάξεις,εκπαίδευση και αγρότες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ