Βαρβιτσιώτης: Πάμε για εκλογές σε λογική… καλλιστείων

«Εγώ περιμένω να γίνει ένας σοβαρός διάλογος εσωκομματικός, τώρα που δεν υπάρχει αρχηγός αλλά υπάρχουν μόνο υποψήφιοι αρχηγοί» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και πρόσθεσε:

«Να εκφραστούμε και να ακούσουμε την κοινωνία και να ακούσουμε και τα στελέχη μας για να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί έχουμε χάσει τέσσερις εκλογές σε 15 μήνες. Αυτό είναι το βασικό μας ερώτημα. Εδώ πάμε να κάνουμε εκλογές με βάση, λογική καλλιστείων και δεν καθόμαστε να συζητήσουμε πολιτικά τι φταίει και οι νέοι άνθρωποι δεν μας ψηφίζουν».

Ο βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι θα ήταν καλύτερο να προηγηθεί το συνέδριο του κόμματος, της εκλογής αρχηγού, και συνέχισε λέγοντας:

«Τα μεγάλα κόμματα δίνουν χρόνο στον εσωκομματικό τους διάλογο. Κι αυτή είναι μια περίοδος στην οποία θα πρέπει να δοθεί χρόνος. Δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει η εκλογή τσάτρα πάτρα, γιατί ουσιαστικά θα βάλουμε κάτω από το χαλί όλα τα προβλήματα τα οποία έχει η παράταξη και δεν είναι ελκυστική».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «θα ήταν αμαρτία για 3, 4 ή 5 υπογραφές να μην καταθέσει τη δική του πρόταση. Μπορεί να μη συμφωνώ με τον κ. Γεωργιάδη σε πάρα πολλά πράγματα αλλά θεωρώ ότι και αυτός, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι συνθέτουν αυτό το σκηνικό που λέγεται ΝΔ. Είναι ένα πολυσυλλεκτικό, μεγάλο κόμμα, στο οποίο πρέπει να υπάρχουν και διαφορετικές αποχρώσεις και διαφορετικές φωνές».

Ο βουλευτής της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ κάποιου υποψήφιου «τη στιγμή που θα κρίνω ότι κάποιος με έχει πείσει, διευκρίνισε ωστόσο:

«Θεωρώ ότι είναι λάθος οι βουλευτές να βγαίνουν –και μάλιστα να προτρέχουν πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι υποψηφιότητες και αρχίσουν οι διαδικασίες- να λένε ότι εγώ είμαι με τον Α ή με τον Β (…) Καλύτερα να φεύγουμε από την ονοματολογία, δεν βοηθάει…»

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε στη συνέχεια ότι: «Δεν χρειάζεται η ΝΔ από αυτή την εκλογή να βγει μικρότερη. Πρέπει να βγει μεγαλύτερη. Κι αυτή πρέπει να είναι η αγωνία μας. Πώς θα βγει μεγαλύτερη. Γι’ αυτό σας λέω, πολιτικό διάλογο και όχι διάλογο επί την βάση προσώπων».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ