Μητέρα Φύσσα: Ήξερε ο Μιχαλολιάκος – Διαβάστε τους διαλόγους

Ενήμερος για το φονικό από τον συγκατηγορούμενό του και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό, ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κατέθεσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Όταν η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, τη ρώτησε ποιός κατεύθυνε -κατά την άποψή της- την ομάδα, που επιτέθηκε κατά του γιου της και της παρέας του, απάντησε: «Ο Πατέλης» υποστήριξε, προσθέτοντας πως από τη δικογραφία προκύπτει ότι «στις 12.37 γίνεται τηλεφώνημα Λαγός – Μιχαλολιάκος που σημαίνει ότι ενημερώθηκε ο Μιχαλολιάκος για ό,τι έγινε…».

Η προσπάθεια των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής να επιδείξουν βίντεο στη μάρτυρα για να το σχολιάσει, οδήγησε σε μία αντιπαράθεση με τους συνηγόρους υπεράσπισης, στην οποία έδωσε τέλος η πρόεδρος του δικαστηρίου, λέγοντας: «Έχει έρθει να καταθέσει ύστερα από τόσους μήνες και ακούει την αντιπαράθεση μεταξύ σας. Αφήστε την να καταθέσει…».

Παρ’ όλα αυτά, η αντιπαράθεση δεν έληξε, η υπεράσπιση έφερε αντιρρήσεις στο να επιδειχθεί το βίντεο έστω και υπό μορφή φωτογραφιών. Εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε, η πρόεδρος της έδρας διέκοψε τη διαδικασία προκειμένου να επικρατήσουν ηπιότεροι τόνοι.

Νωρίτερα, η πρόεδρος συνέχισε την εξέταση της κ. Φύσσα:

Πρόεδρος : Φτάνουμε στον Ρουπακιά, ο οποίος χωρίς φασαρία, καταφέρει δύο καίριες μαχαιριές… χωρίς καμία συμπλοκή, χωρίς διαφορά

Μάγδα Φύσσα: Αυτή είναι η εκπαίδευση της Χρυσής Αυγής

Πρ: Ποιό θεωρείτε ότι είναι το κίνητρο;

ΜΦ: Είναι να θέλουν να έχουν ισχύ στον κόσμο, οτιδήποτε αντίθετο από αυτούς πρέπει να τελειώνει…

Πρ: Έπρεπε να φτάσει κάποιος να καταφέρει αυτά τα πλήγματα;

ΜΦ: Το ίδιο δεν έγινε και στον Λουκμαν; Με μαχαίρι δεν μαχαίρωσαν και Λουκμάν; Εκπαιδεύουν δολοφόνους.

Πρ: Γιατί να φτάσουν μέχρι την ανθρωποκτονία;

ΜΦ: Είναι η δομή της εγκληματικής οργάνωσης. Εκείνο το βράδυ απλά ήθελαν να σκοτώσουν και σκοτώσανε. Δεν κουνιούνται από την θέση τους εάν δεν πάρουν εντολή…

Βεβαίως είχε εντολή να σκοτώσει. Όταν πήρε το ΟΚ ο πυρηνάρχης από το Λαγό, μαζεύτηκαν στην Τοπική και εκεί έδωσαν τις εντολές.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλόνισαν τα δάκρυα της μητέρας του Παύλου Φύσσα – ΦΩΤΟ

Πατέρας Φύσσα: Δεν σκότωσαν τον Παύλο, αλλά τη δημοκρατία – ΒΙΝΤΕΟ

Παναγιώτης Φύσσας: “Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα στον Παύλο”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ