“Κλειδώνουν” οι υποψηφιότητες στη Νέα Δημοκρατία

Η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος κατατέθηκε στην κεντρική εφορευτική επιτροπή της ΝΔ και ήταν αυτή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Στις 11 το πρωί θα πάρει σειρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές που απαιτούνται και όπως υποστηρίζει του απομένουν ελάχιστες προκειμένου και αυτός να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του, άφησε αιχμές εναντίον όσων εγκατέλειψαν στο παρελθόν την ΝΔ φωτογραφίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Κάποιοι άλλοι αφού εκμεταλλεύτηκαν τη ΝΔ, έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί, την εγκατέλειψαν. Κάποιοι σήμερα συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι έγιναν απολίτικοι γιατί το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει. Εγώ πάντα την υπηρετούσα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εμφανίστηκε ενωτικός τονίζοντας «πιστεύω στο χτίσιμο όχι στο γκρέμισμα. Βλέπω τη ΝΔ με πολύ σεβασμό στην ιστορία και στην προσφορά της και με το βλέμμα στραμμένο στο κυβερνητικό πρόγραμμα για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ είπε ότι είναι ξεκάθαρο. «Η ΝΔ είναι θέση. Δεν είναι άρνηση. Καλείται να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για έξοδο από την κρίση», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι δεν πιστεύει στη διαμάχη των γενεών αλλά στη διαμάχη των ιδεών. Όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών τόνισε ότι θα αποφασίσει η ΚΕΦΕ, αλλά δεν νομίζει πως πρέπει να υπάρχει πολύς χρόνος όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι εθνικές εκλογές.

Επιπλέον, σημείωσε ότι εξακολουθεί να έχει ενστάσεις με τον τρόπο εκλογής και επίσης ότι το ζήτημα δεν είναι να βρει η ΝΔ τον αντι-Τσίπρα γιατί τότε δεν θα ήταν ΝΔ. «Ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει θετικό πρόσημο», επισήμανε και τόνισε ότι αποφάσισε να είναι υποψήφιος μόνος του. Σε ερώτηση αν είχε συνάντηση με τους κ.κ Καραμανλή και Σαμαρά είπε: «Δεν με ζήτησαν, δεν τους είδα, δεν τους ζήτησα, δεν με είδαν. Αν μου ζητούσαν θα τους έβλεπα».

Υποψήφιος και ο Αβραμόπουλος;

Άγνωστο παραμένει αν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που οι πληροφορίες λένε ότι θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, θα υποβάλλει αίτημα υποψηφιότητας καθώς πολλά στελέχη που επικοινώνησαν μαζί του, του ζήτησαν να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Μάλιστα ορισμένοι προθυμοποιήθηκαν να συλλέξουν για λογαριασμό του ιδίου τις υπογραφές που απαιτούνται από τα μέλη της πολιτικής επιτροπής. Ο ίδιος το σκέφτεται, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις. Πάντως, συνεργάτες του υπενθύμιζαν πως από τις εσωκομματικές εκλογές του 2009 ο Έλληνας επίτροπος είχε ταχθεί κατά των πολιτικών τζακιών και της οικογενειοκρατίας.

Ανεξάρτητα αν θα είναι υποψήφιος ή όχι δεν αποκλείεται να υπάρξει εντός της ημέρας παρέμβασή του.

Πηγή: Real.gr

 

Δείτε επίσης

Υποψηφιότητα με αιχμές και μηνύματα από τον Μεϊμαράκη – ΒΙΝΤΕΟ

Ηλεκτρονική ψηφοφορία προτείνει ο Τζιτζικώστας

Απορρίπτει ο Μητσοτάκης τη διαδικασία – εξπρές για την εκλογή προέδρου

Bουλγαράκης: “Αν λείψουν στον Άδωνι ελάχιστες υπογραφές πρέπει… να του δοθούν”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ