Υπουργική δέσμευση για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Τη δέσμευση ότι «μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα υπάρξει οριστική απάντηση για το θέμα του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση» έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά μόνο το υπουργείο, αλλά είναι «θέμα μιας συνολικής κυβερνητικής απόφασης».

«Δεν θέλουμε να καταφύγουμε στην εύκολη λύση να μετακυλήσουμε σε άλλους τομείς το βάρος της φορολογίας», είπε ο υπουργός, αναφέροντας παράλληλα ότι η ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει ότι το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση αφορά κυρίως τη λαϊκή οικογένεια.

Αναφορικά με τα κενά στα σχολεία ο Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι το υπουργείο θέτει τις 10 Οκτωβρίου ως προθεσμία για την πρόσληψη των πρώτων 11.000 αναπληρωτών σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής

Ειδικότερα, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που μεταφράζεται σε 4.000 πιστώσεις για προσλήψεις μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη στιγμή που κατά την πρώτη φάση, προσλήφθηκαν 3.700 αναπληρωτές, κυρίως από πιστώσεις του ΕΣΠΑ».

«Νομίζω ότι θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, να προχωρήσουμε στην πιο εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μέσα στον Οκτώβρη», δήλωσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τι απάντησε ο Φίλης για το βιβλίο ιστορίας της Γ’ Λυκείου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ