Κουρουμπλής: Η Ευρώπη να προτάξει τον ανθρωπισμό

«Η Ευρώπη να προτάξει τον ανθρωπισμό της κι όχι τον αυτισμό της. Πρέπει να αντιληφθεί ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά και ότι όλοι πρέπει να σταθούμε αρωγοί εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής για το μεταναστευτικό στον Λετονό ομόλογό του Richard Kozlowski, τον οποίο δέχτηκε στο υπουργείο.

Ο Λετονός υπουργός επισκέφθηκε προηγουμένως τη Σάμο, όπου συνοριοφύλακες της πατρίδας του συμμετέχουν στη δύναμη frontex «και φυλούν τα σύνορα της Ελλάδος που είναι και σύνορα της Ευρώπης», όπως είπε.

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε να διεξαχθεί Σύνοδος των Υπουργών Εσωτερικών και Υγείας στην Κω ή τη Λέσβο που δέχονται και το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων. «Αυτό που είπατε, ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κύπρου και της Μάλτας, αλλά όλης της Ευρώπης. Το βάρος πρέπει να το σηκώσουμε μαζί, ο καθένας όσο του αναλογεί», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός.

Ο κ. Kozlowski ζήτησε την βοήθεια της Ελλάδος σε επίπεδο επαφών και τεχνογνωσίας καθώς η χώρα του συμμετέχει για πρώτη φορά σε επιχείρηση μετεγκατάστασης μεταναστών και έλαβε τη διαβεβαίωση του συνομιλητή του ότι θα μεταφέρει το αίτημά του και ότι η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό της χώρας του σε επίπεδο συνεργασίας και τεχνογνωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Στη Σύνοδο για τη Μετανάστευση συμμετείχε ο Αβραμόπουλους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ