Ο Κατρούγκαλος για τους επίορκους που επέστρεψαν – ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη Τύπου για τους επίορκους υπαλλήλους παραχώρησαν, σήμερα, στο υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη.

«Είναι οι περιπτώσεις που είχαν παραπεμφθεί σε υπηρεσιακό συμβούλιο για να ελεγχθούν πειθαρχικά. Δεν είναι μόνο οι φαντεζί υποθέσεις που έχουμε δει στο φως της δημοσιότητας» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, για τις υποθέσεις των υπάλληλων που έχουν κατηγορηθεί για κακουργήματα.

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε πως: «Κάθε πειθαρχικό αδίκημα που πήγαινε στο υπηρεσιακό πειθαρχικό συμβούλιο, συνεπαγόταν την αυτοδίκαιη θέση του υπαλλήλου σε αργία. Ο νόμος προβλέπει ότι όπου εκτιμήσει το μονοπρόσωπο όργανο, που ασκεί τη διοίκηση, ότι κάποια από αυτές τις περιπτώσεις αυτοδίκαιης αργίας πρέπει να παραμείνει σε αργία τότε με πράξη του, τον θέτει αυτομάτως εκτός καθηκόντων για ένα μήνα και μετά πρέπει να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο» και συμπλήρωσε ότι:

«Είχαμε παρατείνει αυτή την προθεσμία του ενός μηνός μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ακριβώς λόγω του πλήθους των υποθέσεων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν».

 

Δείτε το βίντεο του Mega:  

 

Διαβάστε επίσης:

Λέανδρος Ρακιντζής: Γι’αυτό επιστρέφουν οι επίορκοι στο Δημόσιο – ΒΙΝΤΕΟ

Η μεγάλη… επιστροφή των επιόρκων

Έλενα Ακρίτα: Συγχαρητήρια στον Κατρούγκαλο που επαναφέρει επίορκους και παιδεραστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ