Τασούλας: Αυτονόητο ότι πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός ο νέος αρχηγός της ΝΔ

«Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός ο νέος αρχηγός της ΝΔ» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Κώστας Τασούλας, εξηγώντας ότι:

«Το κοινοβούλιο είναι ο χώρος που θα είναι η τελική επιβολή –με την έννοια της αναγνώρισης- του αρχηγού, ο οποίος μπορεί να εκλεγεί από τη βάση, μπορεί να εκλεγεί από την κοινωνία, μπορεί να εκλεγεί από τους βουλευτές αλλά τελικά η μεγάλη δοκιμασία σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα, είναι το κοινοβούλιο. Και εκεί ο νέος αρχηγός θα δώσει τις εξετάσεις του και πιστεύω θα τις περάσει και έναντι της κοινωνίας και έναντι της ιστορίας και έναντι των βουλευτών της ΝΔ».

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς φαντάζεται τον νέο αρχηγό της ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος απάντησε:

«Φαντάζομαι, επειδή αισθάνομαι αυτό που λείπει απ’ την ΝΔ άρα και από τη χώρα, ότι είναι ένας πρόεδρος ο οποίος θα είναι περισσότερο πραγματιστής, λιγότερο φιγουρατζής, λιγότερο υποτελής στην εφήμερη επικοινωνιακή επίδοση –γιατί αυτό χρειάζεται και η χώρα-, προς Θεού όχι αντι-Τσίπρας και κυρίως ένας άνθρωπος ο οποίος εγγυάται την ενότητα του κόμματος. Πάνω στην οποία ενότητα ως θεμέλιο, μπορεί να ανθίσει κάθε άλλη θετική παράμετρος που χρειάζεται να ανθίσει στη ΝΔ, όπως η ανανέωση, η διεύρυνση του ακροατηρίου, η πειστικότητα, η σοβαρότητα, η συνέπεια. Αλλά η βάση για όλα τα άλλα είναι η ενότητα. Αν δεν υπάρχει αυτή η βάση όλα τα άλλα δεν θα έχουν υπέδαφος να ανθίσουν. Άρα κάπως έτσι τον φαντάζομαι και πιστεύω πως τελικά θα υπάρξει μια τέτοια λύση η οποία θα διευκολύνει τη χώρα και τη ΝΔ».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο που να ταιριάζει με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο κ. Τασούλας απάντησε:

«Νομίζω ότι περισσότερο ταιριάζει ο κ. Μεϊμαράκης σε αυτά τα χαρακτηριστικά…».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ