Το παρασκήνιο της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα – Τι του είπε ο Καραμανλής

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο πίσω από την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την προεδρία της ΝΔ. 

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το βράδυ του Σαββάτου με ανάρτηση του στο Facebook. Όπως μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή στον Realfm 97,8, ο Περιφερειάρχης προέβη σε αυτή την κίνηση χωρίς να λάβει το πράσινο φως από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον οποίο επισκέφθηκε στο σπίτι του στη Ραφήνα την Παρασκευή. 

Ο κ. Καραμανλής φέρεται να του είπε να μην κατέβει υποψήφιος διότι στην παρούσα φάση η υποψηφότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπηρετεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του είπε επίσης ότι η ΝΔ πρέπει να κάνει ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη βουλή κι ένας περιφερειάρχης και να παραιτηθεί δεν μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο του στο κοινοβούλιο μέχρι το 2019. 

Οι συνεργάτες του κ.Τζιτζικώστα σημειώνουν ωστόσο ότι θα το κάνει όπως ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ρέντσι που έγινε πρωθυπουργός από δήμαρχος της Φλωρεντίας κι αφού είχε διεκδικήσει την ηγεσία τουόμματος δύο φορές.

Όπως ανέφερε η Χριστίνα Κοραή δυσαρέσκεια εκφράζει και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής για τα σενάρια που κυκλοφόρησε το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα ότι τον στηρίζει σε αντίθεση με τον πρώην πρωθυπουργό.  “Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα και ο κάθε βουλευτής θα αποφασίσει όταν δει όλες τις υποψηφιότητες” είπε χαρακτηριστικά στον Realfm. 

Ο κ. Τζιτζικώστας έχει στήσει το γραφείο του σε κεντρικό ξενοδοχείο, βλέπει στελέχη και υποστηρίζουν ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 65 κυρίως υπογραφές συνδικαλιστών και αυτοδιοικητικών της βόρειας Ελλάδας.

 

 

 Διαβάστε επίσης

Φουντώνει η “μάχη” στη Νέα Δημοκρατία – Όλο το παρασκήνιο

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ