ΝΔ: Φθηνό, επικοινωνιακό “τρικ” οι αναφορές Τσίπρα στη διευθέτηση του χρέους

«Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέχρι το 2030 εμφανίστηκε να επαιτεί τη διευθέτηση του χρέους. Είναι πασιφανές ότι οι αναφορές στο ζήτημα αυτό δεν είναι παρά ένα φθηνό, επικοινωνιακό, για εσωτερική κατανάλωση, «τρικ» σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

«Πέρα όμως από τις «επικοινωνιακές πιρουέτες» του κ. Τσίπρα, υπάρχει και η ουσία. Ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει ότι όλα τα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης θεωρούν ότι ο ΟΗΕ δεν είναι το κατάλληλο forum για να διευθετεί τέτοια πολύπλοκα χρηματοοικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα όπως η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους; Δεν γνωρίζει ότι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε παγκόσμιο, και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σε επίπεδο ΕΕ/ ευρωζώνης, παίζουν αυτό το ρόλο; Δεν γνωρίζει τη θεσμική ιδιαιτερότητα της ευρωζώνης, ως μιας οικονομικής και νομισματικής ένωσης σε περιφερειακό επίπεδο, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;» προσθέτει η ΝΔ.

«Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού δημοσίου χρέους βρίσκεται στα χέρια «επίσημων πιστωτών», δηλαδή των εταίρων μας σε ΕΕ (κράτη-μέλη, ΕΚΤ, ESM) και ΔΝΤ; Επιτέλους, αγνοεί ακόμη και αυτά που υπέγραψε; Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας, στις 12 Ιουλίου 2015, υπέγραψε τη Δήλωση της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ σύμφωνα με την οποία αποκλείεται κούρεμα του χρέους.» επισημαίνει.

«Τελικά ο  κ. Τσίπρας,  άλλα λέει, άλλα υπογράφει και άλλα κάνει, επιτείνοντας τη σύγχυση και την αβεβαιότητα και παρατείνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η διγλωσσία του κ. Τσίπρα βλάπτει σοβαρά τη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Το tweet του Τσίπρα από τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών – ΦΩΤΟ

Τι είπε ο Τσίπρας στον Κλίντον για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ