Κουμουτσάκος: Να μην υπογράψουν υποψηφιότητες οι βουλευτές της ΝΔ

«Η ΝΔ περνά τη μεγαλύτερη ίσως κρίση στην ιστορία της» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, και πρόσθεσε ότι:

«Η μία μετά την άλλη εκλογικές ήττες από τις ευρωεκλογές του 2014 μέχρι σήμερα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν συζητήσαμε με ειλικρίνεια, ανεμπόδιστα και σε βάθος το τι έφταιξε για αυτές τις αλλεπάλληλες ήττες (…) είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν πολλά ανοιχτά, εκκρεμή και σοβαρά θέματα. Και πολιτικής και λειτουργίας και δράσης, ακόμα και προσώπων. Επομένως αυτή τη στιγμή η ενότητα και η συνοχή και η προοπτική της παράταξης κινδυνεύουν σοβαρά. Επομένως, αυτό που πρέπει πρώτα πρώτα να διαφυλάξουμε –γιατί το οφείλουμε και στον ηρωικό, συνεπή ψηφοφόρο της ΝΔ- είναι η ενότητά μας. Χωρίς ενότητα δεν υπάρχει ανανέωση. Η ΝΔ οφείλει να ανανεωθεί ενωμένη».

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά που θα πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να διαθέτει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Κουμτσάκος σημείωσε ότι θα πρέπει να είναι «ενωτικός, να πιστεύει στην ανανέωση, να μπορεί να δίνει ισχυρές κοινοβουλευτικές μάχες και τελικά προοπτική στο κόμμα».

Ο βουλευτής της ΝΔ, προχώρησε στη συνέχεια, και σε μία προτροπή –όπως ο ίδιος τόνισε- προς τους βουλευτές της ΝΔ, «να μην υπογράψουν υποψηφιότητες ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους σκιά όσον αφορά στην συνεκτικότητα και τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την οποία χρειαζόμαστε πολιτικά».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν και κατά πόσο ο νέος αρχηγός του κόμματος μπορεί να είναι εξωκοινοβουλευτικός ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι: «Η ΝΔ είναι ένα αστικό, δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό κόμμα. Κοινοβουλευτικές μάχες δίνει. Δεν μπορεί να λείπει ο αρχηγός από τη μάχη».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ