Νάσος Αθανασίου: Η χώρα δεν θα δει άσπρη μέρα αν δεν ρυθμιστεί το χρέος

Την αναγκαιότητα ρύθμισης του ελληνικού χρέους, επεσήμανε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου.

Ερωτηθείς αν θα καταφέρει η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα να αντέξουν το «βάρος» των μέτρων του τρίτου μνημονίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Η συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί απολύτως. Αυτό είναι πρωταρχικό. Η χώρα κινδυνεύει. Και η συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί, διότι η χώρα πρέπει αν τηρήσει τις υποχρεώσεις της και διότι μετά την εφαρμογή των υποχρεώσεων του πρώτου διμήνου κυρίως, αρχίζει το σημαντικότερο από όλα, η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Εγώ θα εξακολουθήσω να λέω ότι ό,τι και να λέγεται, όποιος και αν το λέει, η Ελλάδα, ο λαός της δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα, αν δεν ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος. Τώρα υπάρχει η δέσμευση ότι αρχίζει η διαπραγμάτευση» σημείωσε ο κ. Αθανασίου και συνέχισε λέγοντας:

«Εδώ κάποιοι πρέπει να σταθμίσουν τις ευθύνες τους, να ξέρουν, δε, ότι αν ασχοληθούν με πράγματα πολύ σημαντικά για τη ζωή των πολιτών αλλά που μπροστά στον μέγα κίνδυνο και τη μεγάλη ελπίδα είναι δεύτερα, τότε αναλαμβάνουν τον κίνδυνο να καταστραφεί η χώρα. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, είναι η τελευταία».

Ακούστε το ηχητικό:         

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ