Κωνσταντοπούλου: Η Επιτροπή για το χρέος τρομοκράτησε και δέχθηκε πόλεμο – ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί να μην εξελέγη βουλευτής ωστόσο η  Ζωή Κωνσταντοπούλου παραμένει πρόεδρος της βουλής και έκανε την επανεμφάνισή της στο κοινοβούλιο, προεδρεύοντας στην Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους. 

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε την Επιτροπή πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία και είπε ότι είναι η πρώτη και η μόνη επιτροπή λογιστικού ελέγχου του δημοσίου χρέους που ιδρύθηκε απο θεσμικό φορέα σε ευρωπαϊκή χώρα.

Η επιτροπή, τόνισε, “τρομοκράτησε εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια, που γνωρίζουν ότι η αλήθεια όταν αναζητείται αποκαλύπτεται και γνωρίζουν ότι οι λαοί και οι κοινωνίες, αλλά κυρίως η ιστορία και επόμενες γενιές δεν συγχωρούν”

“Η επιτροπή δέχθηκε μεγάλο πόλεμο, συκοφαντία, λοιδορίες, λάσπη, υπήρξε θύμα οργανωμένης παραπληροφόρησης από κέντρα που εξόφθαλμα υπηρέτησαν και καθ’ ομολογία τους στρατεύτηκαν στην υπηρεσία εκείνων που είχαν συμφέρον να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το δημόσιο χρέος” πρόσθεσε η κ Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια απάντησε σε όσους όπως είπε παραποιούν την πραγματικότητα ότι τώρα αιφνιδίως συγκαλείται η επιτροπή μετά τις εκλογές :

“Επειδή εκείνοι που λυσσομανούν και συκοφαντούν βάλθηκαν να εμφανίσουν  τη συνεδρίαση αυτή ως μια συνεδρίαση που δεν έπρεπε να γίνει, θα ήθελα από τη θέση μου της προέδρου της βουλής που θα υπηρετώ μέχρι να παραδώσω στον διάδοχό μου, να πω ότι θεωρώ θεσμικό μου καθήκον να υπηρετήσω την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής όπως έχουν προγραμματιστεί ανεξαρτήτως ότι το έργο της έχει ανακοινωθεί ότι θα ολοκληρωνόταν τον Μάιο του 2016. Δεν μπορώ να προκαταλάβω ποια θα είναι η θέση του επόμενου προέδρου της βουλής αλλά όσο βρίσκομαι στη θέση αυτή οφείλω να εγγυηθώ ότι οι εργασίες της επιτροπής θα πραγματοποιούνται κανονικά”.

H κ.Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι  η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε ανακοινωθεί στις 5 Αυγούστου στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει και στην οποία είχα προβεί σε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της για πρώτο εξάμηνο της θητείας της. Επίσης, συμπλήρωσε επανέλαβε την υπόμνηση στις 9 Σεπτεμβρίου μετά την επίσκεψή της στον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Το αιχμηρό σχόλιο της Κωνσταντοπούλου για τις συλλήψεις των μελών της ΠΟΣΠΕΡΤ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ