Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει “δεύτερη ευκαιρία” γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει μια «δεύτερη ευκαιρία» γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει έστω για να επαναφέρει τις κατακρεουργημένες κατακτήσεις, είπε ο ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Πάτρα, καλώντας του ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΚΚΕ για να βάλουν το λιθαράκι τους στο δρόμο της ανατροπής.

“Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτό που κάθε μέρα έχει στο μυαλό του ο λαός μας: τους δοκιμάσαμε όλους, τους είδαμε όλους. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι η απάντηση στο ερώτημα: Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος ή είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε τα μνημόνια, να ζούμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, την ανεργία και τη φτώχεια; Και το ΚΚΕ απαντά κατηγορηματικά: Ναι, υπάρχει λύση με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής.  Την Κυριακή με την ψήφο σου, βάλε το λιθαράκι σου σε αυτό το δρόμο. Η ψήφος στα άλλα κόμματα είναι νέο εμπόδιο σε οποιαδήποτε ελπίδα” είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

“Αυτές οι τελευταίες μέρες πριν την κάλπη της Κυριακής, τα κόμματα που ευθύνονται για τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις σας, που ανέβασαν τα όρια συνταξιοδότησης, που έκαναν περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό, στις κοινωνικές δαπάνες, αυτές που αφορούν παιδικούς σταθμούς, κέντρα υγείας, δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία…. Τολμούν να κάνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις ή να απευθύνονται ιδιαίτερα σε εσάς, γιατί δήθεν ενδιαφέρονται για τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών. Άλλο τους νοιάζει! Ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Γενάρη, τώρα να είναι ακόμα αναποφάσιστες, να σκέφτονται και την αποχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τους νόμους περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών, για την επιδείνωση της ζωής τους. Δεν του αξίζει μια «δεύτερη ευκαιρία» γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει έστω για να επαναφέρει τις κατακρεουργημένες κατακτήσεις. Αλλά και με την αποχή δεν υπερασπίζεστε το δικό σας συμφέρον, τις δικές σας ανάγκες” τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

“Μόνο με τη ψήφο σας στο ΚΚΕ ανοίγετε προοπτική σε μια δυναμική διεκδίκηση των αναγκών σας, ορθώνετε το ανάστημά σας για να μπει φρένο και σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, για μια νέα κοινωνία που θα παίρνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών για εργασία, που η μητρότητα, η ανατροφή των παιδιών, η φροντίδα των ηλικιωμένων δεν θα είναι αποκλειστικά ατομική υπόθεση, αλλά ευθύνη του κράτους με τις ανάλογες κρατικές υποδομές, με τις δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες. Δεν είναι άλλη μια υπόσχεση, άλλου ενός κόμματος” πρόσθεσε.

Την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές κυβέρνηση θα υπάρξει, σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, “γιατί υπάρχει, έχει ψηφιστεί και είναι έτοιμο να εφαρμοστεί, το τρίτο μνημόνιο με τα μέτρα φωτιά”. “Την επόμενη μέρα κυβέρνηση θα υπάρξει, είτε αυτή είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ, αν μπουν στη Βουλή, είτε αυτή είναι μία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού τώρα ή ακόμα και αργότερα. Το ζήτημα είναι ποιος θα είναι αντιπολίτευση απέναντι σε μια τέτοια κυβέρνηση που θα υλοποιεί ένα προς ένα τα προαπαιτούμενα που έχουν ψηφιστεί και θα παίρνει κι άλλα;”

“Μήπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα; Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, που σαν σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του από τα τάγματα εφόδου και χτες ο ναζί υπόδικος Μιχαλολιάκος, κυνικά ομολόγησε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη γι αυτό;” συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Χρυσή Αυγή.  “Αν αυτό δεν είναι απόδειξη για τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της ναζιστικής οργάνωσης, τότε τι είναι; Η ΧΑ είναι εγκληματική επειδή είναι ναζιστική. Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, κανένας νέος, δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την κούφια «αντιμνημονιακή» ρητορεία της Χρυσής Αυγής, πίσω από την οποία κρύβεται η στήριξη της στο καπιταλιστικό σύστημα και μάλιστα στην πιο αποκρουστική του μορφή. Να μην γίνει, με την ψήφο του, πολιτικά συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής”. 

“Μήπως η Λαϊκή Ενότητα, το κόμμα των πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δήλωναν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση την ώρα που έφερνε  το μνημόνιο;” διερωτήθηκε στη συνέχεια. “Που μέχρι την τελευταία στιγμή καθησύχαζαν το λαό ότι θα δεν θα υπογράφει μνημόνιο, ότι η τελείωσε η τρόικα; Που και τώρα δείχνουν μόνο το μνημόνιο για να μην φτάσει να δει ο λαός, να μην αμφισβητήσει το ίδιο το σάπιο σύστημα και την εξουσία του;”

Εγγύηση, υπογράμμισε, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει μνημόνια, ενάντια στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, είναι μόνο το ΚΚΕ.

 Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στην ίδια ομάδα του καπιταλιστικού δρόμου και της ΕΕ που φέρνει μνημόνια διαρκείας για τους λαούς, φτώχεια και ανεργία.  “Λένε ότι οι εκλογές είναι θρίλερ, λες και ο λαός μας δεν ζει το θρίλερ της φτώχειας και της ανεργίας, δεν θα ζήσει ακόμα χειρότερα με τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα ο κ. Τσίπρας και δω στην Πάτρα για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το κλίμα πόλωσης, είπε ότι αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα. Ότι «την Κυριακή αναμετρώνται δύο κόσμοι. Από τη μια, ο κόσμος που επάξια εκπροσωπεί η ΝΔ. Ο κόσμος των λίγων. Ο κόσμος της συντήρησης και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο προοδευτικός κόσμος. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία»”.

“Και μεις ρωτάμε. Το μνημόνιο που διεκδικούν να εφαρμόσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ποιους ωφελεί και ποιους βλάπτει;Μήπως ζημιώνει την ολιγαρχία; Μην τρελαθούμε. Το μνημόνιο είναι ταξικό με μέτρα που τα πληρώσει η πλειοψηφία του λαού που είναι εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες. Και για να σταματήσει η κοροϊδία. Η ολιγαρχία σ’ αυτή τη χώρα, τα μονοπώλια, είναι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία, απολαμβάνουν τη μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα τους”, επισήμανε.

“Το πραγματικό ερώτημα για το λαό, την Κυριακή, δεν είναι ποιος θα από τους δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, θα υπογράφει τους νόμους – λαιμητόμους του μνημονίου. Το δίλλημα των εκλογών δεν είναι ποιος θα στείλει το λογαριασμό στο λαό, ποιος θα τον υπογράφει, ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης, αλλά πως θα αντιπαλέψουμε αυτό το μνημόνιο και ένα προς ένα τα μέτρα που προβλέπει. Πώς θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής για να απαλλαγούμε οριστικά από τα μνημόνια και το σύστημα που τα επιβάλλει” κατέληξε ο κ .Κουτσούμπας. 

Δείτε το βίντεο:

 

 Διαβάστε επίσης

Μητρόπουλος: Αποχή ή ψήφος στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Ενότητα

Κουτσούμπας: Η ψήφος στα άλλα κόμματα είναι χαμένη ψήφος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ