Η δημοσκόπηση της GPO – Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η Νέα Δημοκρατία 26%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,1%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η Ένωση Κεντρώων με 2,8%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 12%.

Στην ερώτηση «ποιος από τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς μπορεί από τη θέση του πρωθυπουργού να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία – μνημόνιο με τους δανειστές και να βγάλει τη χώρα από την κρίση», το 34,5% απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και το 30% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Κανένας από αυτούς» απάντησε το 22,9%.

Στην ερώτηση «ποιος από τους Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν πιο πειστικός στο debate» το 40% απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το 35,4% ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 21,1%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνουν το 46%. Ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης με 40,5%, η Φώφη Γεννηματά με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,7%, ο Πάνος Καμμένος με 26,8%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 20% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10,1%.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση της Marc – Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ