Κουρουμπλής: Η ελπίδα θέλει χρόνο

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που εκλεγεί και σχηματίσει κυβέρνηση είναι η δημόσια ανοιχτή διαβούλευση, που στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι αποτελεί τον καταλύτη της δημοκρατίας από εμπνεύσεως  της.

Αυτή την άποψη εκφράζει και ο πρώην Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος, όπως τονίζουν συνεργάτες του, έχει ανοίξει τον κύκλο της δημόσιας ανοικτής διαβούλευσης με τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς και δημιουργικούς, ενεργούς πολίτες για την εξέλιξη και αναδιαμόρφωση του δημόσιου συστήματος υγείας στη χώρα μας.

«Σε μια εποχή όπου η απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών οξύνεται διαρκώς, με τους πολίτες να παραμένουν απλοί λήπτες των αποφάσεων που τους αφορούν και όχι ουσιαστικοί συμμετέχοντες σε αυτές, έφτασε η ώρα των ριζικών αλλαγών» λέει ο κ. Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εκλεγεί θα προτάξει την ανάγκη οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν καταθέτοντας τις απόψεις τους και διευκολύνοντας την κυβέρνηση να πιέσει τον εαυτό της.

Οι συνεργάτες του επισημαίνουν ότι ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος έχει, μεταξύ άλλων, επισκεφθεί το ακριτικό Διδυμότειχο, την Καβάλα, την Κομοτηνή, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλία, την Κρήτη φτάνοντας μέχρι τα Σφακιά, έχει σπάσει την παράδοση που θέλει τους φορείς να επισκέπτονται απλώς το Γραφείο του Υπουργού καταθέτοντας εκεί τα αιτήματά τους. «Με μότο το ότι οφείλουμε να στηρίξουμε όλη την επικράτεια γιατί τα σύνορά μας δεν περιχαράσσονται μόνο στο «αθηναϊκό κράτος», αναγνωρίζει τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζονται σε κάθε τόπο ανάλογα με τα δημογραφικά και γεωγραφικά του χαρακτηριστικά» αναφέρουν σημειώνοντας ότι αυτό το πείραμα εφαρμογής δομών άμεσης δημοκρατίας στέφθηκε με επιτυχία.

Ο πρώην υπουργός στο πλαίσιο της περιοδείας του, είχε διάλογο με ιατρικούς φορείς, διοικητές, συλλόγους ασθενών και πολίτες. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο κ. Κουρουμπλής αναγνωρίζει πως πρέπει να δρα ως εκπρόσωπος του λαού και μόνον αυτού, ενώ χαρακτηριστικό της θέλησής του για ουσιαστική, ριζοσπαστική αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων και τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτές είναι η υπόσχεση που έδωσε και πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη για μηνιαία παρουσία του ιδίου ή του Αναπληρωτή Υπουργού στη Βόρεια Ελλάδα για συνέχιση του διαλόγου.  «Αυτό αποδεικνύει χαρακτηριστικά πως ο σταθμός στη Θεσσαλονίκη δεν αποτέλεσε απλώς ένα μέρος της περιοδείας του αλλά ουσιαστική απόφαση και δέσμευση  για την αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που ανακύπτουν στην περιοχή αυτή», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

«Η ελπίδα θέλει χρόνο», επαναλαμβάνει σε όλους τόνους από την πλευρά του ο ίδιος κ. Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι με τη δέσμευση πως η παραπάνω διαδικασία  θα ακολουθηθεί από το σύνολο της μιας κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, εφόσον αυτή προκύψει, σε συνδυασμό με τους λοιπούς δημόσιους φορείς της χώρας, «μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την επαναδόμηση της δημοκρατίας στον τόπο που τη γέννησε».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ