Θεοδωράκης: Αρνούμαι να υποκύψω στην γοητεία του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Τσίπρα

“Αρνούμαι να υποκύψω στην γοητεία του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Τσίπρα. Θεωρώ ότι η γοητεία βρίσκεται στο Ποτάμι” δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984. 

“Λέω στον κόσμο “ψαλίδισε τους 2 μεγάλους, κόψε τους τα φτερά”. Βρισκόμαστε σε μια τρέλα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάνει αυτοκριτική, λέει ότι απέτυχε σε πολλά. Η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε πριν από επτά μήνες. Και εμφανίζονται αυτοί οι δυο, χωρίς καμία αλλαγή στα ψηφοδέλτιά τους και λένε “ψήφισέ με, γιατί είμαι η αλλαγή που θέλεις”. Πώς είναι δυνατόν, αφού δεν έχεις κάνει την παραμικρή αλλαγή; Λέμε, λοιπόν, “κάνε τους να νιώσουν λίγο ανίσχυροι και βάλε μπροστά το καθαρό Ποτάμι” είπε ο κ. Θεοδωράκης.   

“Προφανώς ξαφνιάζει κάποιους το αίτημά μας για ένα 10%, αλλά συμβολίζει ακριβώς αυτό που διεκδικούμε. Αν το Ποτάμι δείξει ότι είναι σε καθοδική πορεία στις εκλογές, τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει θα κάνουν τα ίδια, ξανά και ξανά. Αυτός είναι ο φόβος της κοινωνίας. Λέμε λοιπόν ότι υπάρχει τρόπος να στείλει ο κόσμος ξεκάθαρο μήνυμα στα κόμματα που έχουν κυβερνήσει -Νέα Δημοκρατία, ΠαΣοΚ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-, λέγοντας ότι υπάρχει ανερχόμενη δύναμη προερχόμενη από την κοινωνία, εκτός κομματικού κατεστημένου. Αυτό και μόνο μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού” τόνισε.

“Εάν υπάρχουν τρία – τέσσερα μικρά κόμματα, η κυβέρνηση θα είναι ασταθής. Κάθε μέρα θα υπάρχει ένα παζάρι με το πρώτο κόμμα που θα λέει στα μικρά κόμματα το ένα ή το άλλο. Ενώ, εάν υπάρχει ο πρώτος παίκτης -που αναγκαστικά θα υπάρχει- και ένας γερός τρίτος, τότε μπορούμε να πάμε σε μια προγραμματική συμφωνία και να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια σταθερή λύση… Δεν θεωρώ πιθανό να συνεργαστεί η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όποιος και να είναι πρώτος. Πιστεύω ότι η μεγάλη συμμαχία δεν θα συμβεί ποτέ. Έτσι κι αλλιώς, όμως, υπάρχει διέξοδος από τον κανονισμό της Βουλής και να μετέχεις στην κυβέρνηση και να είσαι αντιπολίτευση” πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες ότι το Ποτάμι είναι αρχηγικό κόμμα, ο κ Θεοδωράκης είπε:

“Αυτή η κριτική έρχεται από το παρελθόν. Το Ποτάμι είναι το μόνο που εμφάνισε πλήρη ηγετική ομάδα, αλλά και τους ανθρώπους που θα πάρουν τις αποφάσεις σε σημαντικά θέματα, όπως στην οικονομία. Δώσαμε τη συνέντευξή μας με 8 επιφανείς οικονομολόγους. Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι είναι one man show, όταν ο Θεοδωράκης είναι ο μόνος αρχηγός που χρησιμοποιεί τη διακαναλική για να μιλήσουν άλλοι οκτώ με συγκεκριμένους ρόλους. Η συμπεριφορά μας και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μαρτυρούν ότι εδώ δεν είναι το “κόμμα του Σταύρου”. Φαντάζομαι ότι δεν θα πήγαινε στο κόμμα του Σταύρου, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος. Είναι ένα κίνημα με λύσεις, θέσεις και προσπαθεί να δημιουργήσει νέα συνθήκη για τη χώρα”.

“Το Ποτάμι είναι νέο, αλλά έμπειρο κόμμα. Είναι παλιό με την έννοια της αντιμετώπισης των προβλημάτων. Το έχουμε κάνει, έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα, έχουμε πάει καλά, καθένας στον προσωπικό του τομέα, έχει κερδίσει πράγματα. Το επτάμηνο που είμαστε στη Βουλή, αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά. Σε όλα τα σημαντικά νομοσχέδια ήμασταν παρόντες.  Το βασικό είναι ότι εμείς προτείνουμε οι πολιτικοί αρχηγοί που ψήφισαν τη συμφωνία πρέπει τη Δευτέρα μετά τις εκλογές ή καλύτερα την Κυριακή το βράδυ, να κάνουν μια καινούργια πολιτική συμφωνία, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι κυβέρνηση. Να βρεθούν τα κόμματα που ψήφισαν την τελευταία συμφωνία, που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και να πουν “δεν ρίχνουμε ο ένας τον άλλον, δεν κάνουμε πολεμική διάλυσης της χώρας και συμφωνούμε και φτιάχνουμε μια ομάδα για ένα καινούργιο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει και μεταρρυθμίσεις και διευκολύνσεις στους χαμένους του μνημονίου”… Το πρότεινα από τη Θεσσαλονίκη, να δεσμευτούμε ότι ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι πρώτος, θα έχουμε κυβέρνηση και δεν θα βγούμε οι μισοί στα κεραμίδια” επισήμανε.

Διαβάστε επίσης

Πολιτικός αρχηγός έκανε «προπόνηση» στα στελέχη του σε ρυθμούς ντιμπέιτ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ