Λυκουρέντζος: Το μεγάλο ψεύδος δεν αντέχει

«Η όποια συνεργασία –όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τα άλλα κόμματα με τα οποία θα σχηματιστεί η συμμετοχική κυβέρνηση- θα έχει ως προϋπόθεση ένα κοινό πρόγραμμα» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο, ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε:

«Ψηφίσαμε μαζί το αδιέξοδο, στο οποίο οδήγησαν τη χώρα μετά από δήθεν οκτώ μήνες διαπραγματεύσεων. Άλλο ήταν το πλαίσιο που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και αλλού μας πήγαν. Και αυτό είναι ένα μάθημα που πήρε η ελληνική κοινωνία: Καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ; Ήρθε η 13η σύνταξη; Αυξήθηκαν οι μισθοί; Επανήλθαν οι συλλογικές συμβάσεις;».

Όπως υπογράμμισε ο πρώην υπουργός, «το μεγάλο ψεύδος δεν αντέχει. Ο ελληνικός λαός διδάχθηκε. Σήμερα προέχει η αλήθεια. Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια, επιτέλους, στην ελληνική κοινωνία και είμαι σίγουρος ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει σύμμαχο μαζί της την ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας, τη γνώση της αλήθειας. Δεν θα την αντιπαλεύουν οι ουτοπίες, ο λαϊκισμός, γιατί αυτά δεν έχουν πια θέση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ