Ο Ζώης για το ΒΙΝΤΕΟ του λιμενικού στο Φαρμακονήσι

Το βίντεο με τις εικόνες του βυθισμένου σκάφους στο Φαρμακονήσι σχολίασε με δήλωση του ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης.

Ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά πως «μας βασάνισε πολύ και τελικά αποφασίσαμε να το αναρτήσουμε δίχως εκείνες τις σκηνές που θα παρέπεμπαν σε πολλούς μικρούς και μικρές Aϊλάν. Πιστεύω ότι για να αφυπνιστούν συνειδήσεις αλλά και για να κάνουμε όλοι το καθήκον μας απέναντι σε πρόσφυγες δεν είναι απαραίτητο να ρίχνουμε διαρκώς γροθιές στο στομάχι των πολιτισμένων ανθρώπων. Τη γροθιά όμως αυτή την αισθάνθηκαν τόσο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επιχείρησαν στο περιστατικό αυτό όσο και εγώ προσωπικά που είχα μεταβεί επί τόπου. Στο πρώτο λοιπόν video σας καλούμε μάρτυρες της λύπης και της απογοήτευσής μας».

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε και στο δεύτερο βίντεο όπου άνδρες του λιμενικού σώζουν μικρά παιδιά ανοιχτά της Λέσβου και δηλώνει πως «στο δεύτερο video θα δείτε τί μας δίνει ικανοποίηση  – χαμόγελο και κουράγιο να συνεχίσουμε. Η διάσωση και η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής. Θα δείτε το μικρότερο πρόσφυγα τυλιγμένο στην κουβερτούλα του στην αγκαλιά του Λιμενικού. Του Λιμενικού που δέχεται άστοχες, επιπόλαιες έως και κακοπροαίρετες μομφές για την αποτελεσματικότητά του.

Είμαι υπερήφανος γιατί τα στελέχη μας που επιχειρούν καθημερινά σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο είναι υψηλής εκπαίδευσης. Κυρίως όμως, είμαι υπερήφανος γιατί τα στελέχη αυτά, ενώ πολεμούν όλη μέρα και όλη νύχτα, χωρίς η προσφορά αυτή να πληρώνεται, παραμένουν άνθρωποι.

Θεωρώ ότι είναι  υποχρέωσή μου να σας ζητήσω να βοηθήσετε ώστε, με τις εικόνες αυτές, να είναι υπερήφανοι όλοι οι Έλληνες για αυτό που προσφέρει η πατρίδα μας την ώρα που και αυτή δοκιμάζεται από την οικονομική και όχι μόνο κρίση».

Διαβάστε επίσης.

Στη δημοσιότητα ΒΙΝΤΕΟ από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ