Αποζημίωση 60.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο Ντινόπουλος στη Δούρου

Της Άννας Κανδύλη

Αποζημίωση ύψους 60.000 ευρώ καλείται να καταβάλει, μετά από απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Αθηνών, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Εσωτερικών επί κυβέρνησης Σαμαρά, Αργύρης Ντινόπουλος, στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία του είχε ασκήσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αφορμή στάθηκαν δημόσιες δηλώσεις του κ. Ντινοπούλου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή την άνοιξη του 2014, εν μέσω προεκλογικής περιόδου για την αυτοδιοίκηση, όταν η κ. Δούρου ήταν υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Ντινόπουλος, ο οποίος τότε δεν ασκούσε καθήκοντα υπουργού, αναπαρήγαγε ουσιαστικά ισχυρισμούς που είχαν μεταδοθεί στον ηλεκτρονικό Τύπο και εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου. Η σημερινή περιφερειάρχης, στη συνέχεια, παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος υπουργού, αλλά δούλευε με μπλοκάκι, όπως πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, σε Ινστιτούτο του υπουργείου.

Η απόφαση του πρωτοδικείου είναι προσωρινά εκτελεστή στο ποσό των 10.000 ευρώ και πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση. Η επανεξέτασή της αναμενεται από το εφετείο.

Η κ. Δούρου εξαρχής είχε δεσμευθεί ότι οποιοδήποτε ποσό επιδικαστεί, θα κατευθυνθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Δούρου: Δεν θα κάνω στους ενδιαφερόμενους αυτή τη χάρη…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ