Επίσκεψη Θάνου σε Χίο και Λέσβο

Ηη υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί στις 12:00 τη Χίο και την Κυριακή θα μεταβεί στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα η πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Δήμος Χίου προς τιμήν της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το απόγευμα παρουσία της πρωθυπουργού θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου Ε’ στην κεντρική πλατεία της Βέσσας – Χίου, που θα γίνουν από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Στις 21.00 προγραμματίζεται συνάντηση της κυρίας Θάνου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Την Κυριακή το πρωί η πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Μόρια και θα επιθεωρήσει τον χώρο, όπου γίνεται από την ΕΛΑΣ η ταυτοποίηση των προσφύγων.

Παράλληλα η κυρία Θάνου θα συναντηθεί με φορείς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ και τοπικών εθελοντικών οργανώσεων («Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», «Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης», «Διεθνής Ερυθρός Σταυρός», «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», «Γιατροί του Κόσμου», «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Ομάδα Διάσωσης», Χωριό «Όλοι Μαζί», «Αγκαλιά», «Πράξις», «Μετάδραση» και «Ηλιαχτίδα»).

Στις 11.00 το πρωί προγραμματίζεται σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, καθώς και εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – ΕΛΑΚΤ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

 

Δείτε επίσης

Εν πλω οι 29.260 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενήθηκαν στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ