Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ – ΒΙΝΤΕΟ

Απέκλεισε την συνεργασία με τη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρεθεί ένα modus viventi ανάμεσα σε δύο πολιτικές δυνάμεις που είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.

Εγώ υπηρετώ ένα πολιτικό σχέδιο, κάποιοι θα επιχειρήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κομμάτι του παλιού. Δεν θα τους κάνει την χάρη ο ελληνικός λαός, θα του δώσει την δύναμη να συνεχίσει αυτό που άρχισε τον Γενάρη του 2015, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. 

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να ζητήσει συγγνώμη όχι για τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του, αλλά για όσα έκανε το κόμμα του τα προηγούμενα χρόνια και γιατί όπως είπε “όταν εμείς ματώναμε για να σταματήσει ο λαός να ματώνει εκείνος έλεγε ότι κωλυσιεργούμε”. 

Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι οξύμωρο να ζητάει ο κ. Μεϊμαράκης συνεργασία και να πείσει ότι δεν έχουμε διαφορές. Διεκδικούμε ισχυρή εντολή από το λαό για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε , για να μη πραγματοποιηθεί το σχέδιο των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης.

“Το κρίσιμο δίλημμα είναι αν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ φέρνοντας μαζί και όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών” τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει  συνεργασίες.

“Κερδίσαμε πολλά, εφαρμόσαμε αυτούς τους 6 μήνες μια σειρά από φιλολαϊκά μέτρα. Φέραμε μια συμφωνία που έχει δυσκολίες αλλά δίνει τη δυνατότητα προοπτικής. Αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσουμε προσπαθώντας στα κρίσιμα σημεία και στα ανοιχτά θέματα να δώσουμε τη μάχη ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα”, επισήμανε .

“Πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία με στόχο να βρούμε ταυτόχρονα αντισταθμιστικά μέτρα με στόχο να ξεφύγουμε το γρηγορότερο δυνατό από τη μέγγενη της επιτροπείας και αυτό θα γίνει αν θα καταφέρουμε-και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε- την ελάφρυνση του χρέους, την επιστροφή στην ανάπτυξη που υπολογίζουμε το τελευταίο εξάμηνο του 2016 και την αλλαγή των κακώς κειμένων, με σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές” συνέχισε ο κ. Τσίπρας.  

“Ο δρόμος της δραχμής δεν είναι δρόμος εξόδου από την κρίση. Ο δρόμος της διεξόδου μέσα από την σκληρή διαπραγμάτευση και της διεξόδου μέσα από σχέδιο είναι ο μόνος δρόμος και αυτόν θα ακολουθήσουμε” 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα τεχνητό δίλημμα στο λαό γιατί όλοι γνωρίζουν ότι με απλά μαθηματικά ότι το πρώτο κόμμα θα κάνει κυβέρνηση. “Προσπαθούν να δημιουργήσουν το ψευδές αίσθημα ότι όλοι το ίδιο είμαστε. Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές όμως” ανέφερε. 

 

Τσίπρας: Αποφεύγουμε το κούρεμα των καταθέσεων

Τη βεβαιότητα ότι με τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διασφαλίζονται οι τραπεζικές καταθέσεις εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη ΔΕΘ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ότι η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το κόμμα του και τον ίδιο, ότι κόστισαν 90 δισ. στον ελληνικό λαό, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Η Νέα δημοκρατία προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να δημιουργήσει την εντύπωση, ότι για όλα τα δεινά που μας έχουν βρει, φταίνε οι έξι μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να βγάλει τη χώρα από αυτή τη μέγγενη. Είναι αστείο αυτό το ποσό (σ.σ 90 δισ.)» και συνέχισε:

«Η ΝΔ μας έλεγε ότι δεν φέραμε ούτε ένα ευρώ. Αργότερα μας έλεγε η ΝΔ ψηφίστε τη συμφωνία του Γιούνκερ, στο δημοψήφισμα ήταν υπέρ του ναι σε μία συμφωνία με μικρότερη χρηματοδότηση από αυτή που πετύχαμε. Με αυτά τα 83 δισ. καλύπτουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της επόμενης τριετίας».

«Τα capital controls διεύρυναν τις ανάγκες του τραπεζικού συστήματος. Ωστόσο αποφεύγουμε το κούρεμα των καταθέσεων. Διασφαλίζονται οι καταθέσεις στις τράπεζες. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Πρέπει ο Ελληνικός λαός να γνωρίζει ότι έτσι όπως μάτωσε, για να σταματήσει να ματώνει, έτσι θα πορευθεί και το επόμενο διάστημα. Ο Ελληνικός λαός σήμερα έχει πλήρη επίγνωσή ότι έχει να κάνει με μία πατριωτική δύναμη και μια δύναμη πλειοψηφίας», είπε σε σχέση με τα capital controls αλλά και τις καταθέσεις.

“Δεν ζήτησα οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία”

Σε ερώτηση για τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν πήγε εκεί για να ζητήσει χρήματα, ενώ αφήνοντας αιχμές για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημείωσε ότι: «Τώρα κάποιοι ενδεχομένως είχαν άλλου είδους αυταπάτες, ότι η Ρωσία είναι συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης. Ας κάτσουν να τα λύσουν».

«Πήγα και συνάντησα 2 φορές τον Πούτιν. Έβαλα μπροστά ένα σχέδιο επανεκκίνησης των Ελληνορωσικών σχέσεων. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Τουρκία που είναι χώρα του ΝΑΤΟ, να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται από πού θα περνά ο αγωγός και να μην έχει η Ελλάδα. Και δεν καταλαβαίνω και τη λογική ότι δεν θα μας αφήσουν. Η λογική του ότι θα κάνουμε πάντα ότι μας λένε κάποιοι άλλοι οδήγησε τη χώρα εκεί που βρίσκεται», είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Το επιχείρημα, ότι αν συνεχίσουμε να έχουμε μια πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, τότε θα πρέπει πάντα να κάνουμε πίσω. Η Ελλάδα διατηρεί ανεξάντλητες τις γεωπολιτικές της δυνατότητες. Η Ελλάδα παραμένει ένα πεδίο σταθερότητας σε μία ευρύτατα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Εγώ στη Ρωσία δεν πήγα ποτέ να ζητήσω λεφτά. Δεν ζήτησα οικονομική βοήθεια. Εμπορικές συνεργασίες προσπάθησα να κάνω και είναι σε καλή εξέλιξη αυτή η προσπάθεια και δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την πολιτική».

“Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο”

Σχετικά με το νομοσχέδιο περί των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι: «Το νομοσχέδιο είναι στη Βουλή. Είναι σε διαβούλευση όπως οφείλαμε να είναι διότι μια τόσο μεγάλη τομή πρέπει να γίνει με τον μέγιστο δυνατό διάλογο, είναι μια ριζοσπαστική, αναγκαία πρωτοβουλία για να σπάσουμε τον θύλακα της διαπλοκής. Έχω μιλήσει για το λεγόμενο τρίγωνο της αμαρτίας.

Μία από τις κορυφές του τριγώνου είναι οι ιδιοκτήτες μέσων μαζικής ενημέρωσης, ελλειμματικών μέσων που έχουν διαφορετική μεταχείριση από το πολιτικό σύστημα και από τις τράπεζες προκειμένου να απολαμβάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τα μέσα. Η κυβέρνησή μας κατάφερε να σπάσει αυτό το τρίγωνο και να βάλει κανόνες. Δεν ολοκληρώθηκε γιατί κάποιοι αριστεροί βουλευτές αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο αυτό όμως, είναι γνωστό και αμέσως μετά θα γίνει νόμος του κράτους. Είμαι περήφανος που για πρώτη φορά υπήρξε καταπίστευση των οφειλών των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης προς το δημόσιο».

Δεν φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος. Θα μπει μια τάξη σε αυτή τη χώρα. Οι νόμοι θα εφαρμόζονται για όλους. Η κ. Βούλτεψη φανέρωσε την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας, να μην αλλάξει τίποτα. Ο Ελληνικός λαός πλέον έχει πλήρη επίγνωση του ρόλου που παίζει ο καθένας. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπει μια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα συνεχιστεί η ασυδοσία».

 

Τσίπρας: Γρήγορη τήρηση της συμφωνίας για έξοδο από τα μνημόνια

“Η σωστή και γρήγορη τήρηση της συμφωνίας είναι ο δρόμος εξόδου από τα μνημόνια” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ.

Όσον αφορά στη συμφωνία είπε ότι την έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα έφερνε κανείς άλλος τέτοια συμφωνία, η οποία, όπως υπογράμμισε, παρά τις δυσκολίες που έχει, για πρώτη φορά έχει μια προοπτική εξόδου. Διερωτήθηκε εάν θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ο Αντώνης Σαμαράς ή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ή ο Σταύρος Θεορωράκης, που έλεγε στην κυβέρνηση να φέρει συμφωνία όπως και να είναι αυτή.

“Κανείς άλλος δεν θα έφερνε καλύτερη συμφωνία. Αφήστε αυτούς που δεν ήθελαν συμφωνία και ήθελαν δραχμή”, είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτό που φέραμε είναι χειρότερο από την προσδοκία μας, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, όμως  “είμαι βέβαιος”, σημείωσε, ‘ότι έχουμε ακόμα δυσκολίες, αλλά τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας”.

Η ΝΔ προσπαθεί να πείσει ότι για όλα τα δεινά δεν φταίει εκείνη αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, που για 6 μήνες μάτωσε για να βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Άσκησε κριτική στη ΝΔ ότι η στρατηγική της δεν είναι ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, Μεϊμαράκης κατά Τσίπρα, γιατί ξέρουν ότι έτσι θα έχαναν κατά κράτος. Αντίθετα, είπε, η ΝΔ δεν λέει να συγκρίνουμε τα προγράμματά μας, αλλά να συγκρίνουμε τι υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη και τι κατάφερε να υλοποιήσει. Η ΝΔ απουσιάζει από την προεκλογική περίοδο, διαπίστωσε και τόνισε ότι οι πολίτες μπορούν να κρίνουν τη μάχη που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ επί 6 μήνες.  “Ποια είναι η  επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ. Λέει ελάτε να συγκρίνουμε τι υποσχέθηκε και τι κατάφερε μέσα σε 6 μήνες να υλοποιήσει. ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ. Το τι υπόσχεται η ΝΔ απουσιάζει” ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία, απάντησε: “Αν δεν την έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία, η χώρα θα διακυβερνηθεί γιατί κανείς δεν θα πάρει την μεγάλη ευθύνη χώρα να μείνει ακυβέρνητη”.

“Σε εμάς όρους και προϋποθέσεις να ταυτιστούμε με το παλιό και να μην κάνουμε τις τομές που θέλουμε, κανείς δεν θα βάλει”, υπογράμμισε. Υποστήριξε ότι κανείς δεν δίνει μάχη από τα υπόλοιπα κόμμα για να βγει πρώτος και πως είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος. Παράλληλα, τόνισε ότι η μάχη που δίνουν οι άλλοι είναι για να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον αναγκάσουν να είναι όμηρος των παλιών πολιτικών δυνάμεων.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία και τη βεβαιότητά του ότι ο λαός θα δώσει απάντηση στις 20 Σεπτέμβρη, για να προσθέσει ότι πάντως αν ο λαός θέλει να επιλέξει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος -και άρα έρθει δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ- ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κοινωνική πλειοψηφία, να διεκδικεί και να προστατεύει τα δικαιώματά της. 

 

Ο Τσίπρας για το σποτ των ΑΝΕΛ: Το αριστερό μου χέρι είναι μια χαρά

«Εγώ το βρήκα συμπαθητικό το σποτ. Όπως είχα βρει συμπαθητικό και το προηγούμενο», δήλωσε, χαμογελώντας, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο προεκλογικό σποτ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Συνεργαστήκαμε με πολύ μεγάλη εντιμότητα με τον Πάνο Καμμένο και στάθηκε σε δύσκολες στιγμές πιο έντιμα από ό,τι άλλοι συνεργάτες μου που είχαμε την ιδεολογική αφετηρία», σημείωσε ο κ. Τσίπρας για την σχολιάζοντας την συνεργασία του με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

«Επισημαίνω πως το αριστερό μου χέρι είναι μια χαρά, δεν έχει τίποτα. Δεν έχω παρά να  του ευχηθώ καλή επιτυχία», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

 

 

Τσίπρας: Δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα από εμένα

Σε ερώτηση αν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ:  “Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα από εμένα. Ο ελληνικός λαός θα δώσει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια καθαρή νίκη σε αυτές τις εκλογές. Είμαι βέβαιος για αυτό”.

 

 

Τσίπρας: Κόμμα που καθοδηγείται από τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να έχει σχέση με το καινούριο

“Το κόμμα που καθοδηγείται από τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να έχει σχέση με το καινούριο” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στηΔΕΘ, ερωτηθείς εάν συγκατελέγει το ΠΑΣΟΚ στις δυνάμεις του χθες. 

“Είναι πολύ μεγάλο σφάλμα αν όλους αυτούς τους πολίτες, τους αγωνιστές, τα στελέχη που υπηρέτησαν ιδανικά και αξίες μέσα σε ένα κόμμα που στην πορεία του ταυτίστηκε με αυτό που ονομάζω παλιό και κατεστημένο πολιτικό σύστημα, τους ταυτίσουμε με όσους πήραν τις κεντρικές ηγετικές επιλογές που οδήγησαν εκεί αυτό το κόμμα” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

“Έχω επίγνωση ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, των πολιτικών που πίστεψαν στα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας, της δημοκρατίας, αυτά τα ιδανικά που είχε ως ιδρυτικές αξίες το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980 σήμερα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα θεωρώ απολύτως λογικό και φυσικό με πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους να συμπορευτούμε” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε:  “Άραγε η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που το συγκαταλέγει το ΠΑΣΟΚ;”

“Η κυρία Γεννηματά επιμένει να στοιχίζεται πίσω από τον κ. Μεϊμαράκη που είναι με το κόμμα της κ. Μέρκελ. Ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Δεν υπάρχει όμως καμία αμφιβολία ότι το κόμμα που καθοδηγείται από τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να έχει σχέση με το καινούριο. Πώς να το κάνουμε; Είναι ο βασικός υπαίτιος μιας πολιτικής κακοδαιμονίας και μιας εξαιρετικά αρνητικής εξέλιξης με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα 25 δις με το PSI, εκφράζει προφανώς το πιο παλιό από το παλιό και είναι σήμερα κεντρικό στέλεχος αυτού του κόμματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

“Όταν εμείς μιλάμε για την ανάγκη η χώρα να ξεφύγει από το παλιό δεν μιλάμε για πρόσωπα μόνο αλλά κυρίως στην νοοτροπία, στο τρόπο διακυβέρνηση, στην ιδεολογία, σε όλα αυτά… Τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες. Εμείς δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα παρά μόνο εκείνα που αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού” κατέληξε. 

 

Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό

Το κρίσιμο ερώτημα είναι «ξεμπερδεύουμε με το παλιό ή το αφήνουμε να γυρίσει πίσω;» και εάν θα γίνει πράξη το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης ή θα δοθεί στην αριστερά η δυνατότητα να κριθεί μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ  και πρόσθεσε ότι «οδηγηθήκαμε σε αυτές τις εκλογές επειδή μια μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να καταψηφίσει την κυβέρνηση».

«Λογικό να υπάρχει αμηχανία στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο ξεδιαλύνονται τα διλήμματα της κάλπης ο κόσμος πρέπει να απαντήσει: Ποιος θέλει να τον κυβερνήσει; Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Το κρίσιμο ερώτημα για τους αναποφάσιστους είναι: Ξεμπερδεύουμε με το παλιό; Θα δοθεί η δυνατότητα στην Αριστερά να κριθεί μέσα στο πλαίσιο ενός χρόνου που θα μπορεί να παράξει έργο;», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι απολύτως σαφές ότι όλοι όσοι μπαίνουν στις λίστες δεσμεύονται από το προγραμματικό πλαίσιο που αποφάσισε η κεντρική επιτροπή και από τις αποφάσεις που θα λάβει το κόμμα στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα έρθουν στο μέλλον.

 Οι σύντροφοι έχουν δεσμευτεί απολύτως ότι θα υλοποιήσουν από θέση ευθύνης το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που εμπεριέχει το ό,τι συμφωνήσαμε με τους εταίρους».

« Όλοι βρεθήκαμε σε μία κρίση συνείδησης. Είναι διαφορετικό κάποιοι να αγωνιούν στο παρά πέντε μήπως καταρρεύσει μία τράπεζα και στο και πέντε να είναι έτοιμοι να κατέλθουν με διαφορετικό συνδυασμό στις εκλογές. Όποιος ήθελε τη δραχμή θα αντιδρούσε σε οποιαδήποτε συμφωνία», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι  «υπήρχε ένα κόμμα μέσα στο κόμμα. Κι αυτό το κόμμα περίμενε μόλις υπάρξει συμφωνία να διαφοροποιηθεί».

«Σεβόμαστε την άποψη του κάθε βουλευτή αλλά κάπου υπάρχουν και όρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον σοφότερο και εμπειρότερος θα συνεχίσει μπροστά έχοντας πλέον πιο συμπαγή πολιτική θέση, με πιο συμπαγή ΚΟ και χωρίς τον κίνδυνο κάποιοι να επιμένουν να μας κολλάνε τη ρετσινιά ότι φλερτάρουμε με την έξοδο από το ευρώ και ότι έχουμε κρυφό σχέδιο», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Τσίπρας: Αν ο Ομπάμα είναι αριστερόχειρας να τον στείλουμε στον Καμμένο – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν ξέρω αν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα απευθύνει πρόσκληση, αλλά εγώ στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, έχω ήδη απευθύνει πρόσκληση όταν με πήρε τηλέφωνο για να με συγχαρεί για την πρώτη μου εκλογή. Του είπα ότι έχει κάνει δύο θητείες αλλά δεν έχει έρθει στην Ελλάδα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.  

«Μου απάντησε ότι αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος. Θα έπρεπε να έρθω», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοσιογράφος λέγοντας του ότι ο κ. Ομπάμα είναι και αριστερόχειρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, χαμογελώντας απάντησε: «Τότε μήπως τον στείλουμε στον κ.Καμμένο, αφού είναι αριστερόχειρας». 

 

Η Ευρώπη πληρώνει τις αδυναμίες και την αλλοπρόσαλλη πολιτική της στο προσφυγικό

Το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν αφορά την Ελλάδα αλλά την Ευρώπη, η οποία πληρώνει τις αδυναμίες και την αλλοπρόσαλλη πολιτική της, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Υπενθύμισε ότι με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι έβαλαν το ζήτημα και επέτυχαν να συγκληθούν δύο Σύνοδοι Κορυφής. Ανέφερε ότι είχε επικοινωνήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο προ τριών εβδομάδων για το ζήτημα και ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε μια στοιχειώδη βοήθεια, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να παραδεχτεί πως σε σχέση με μια σειρά άλλων εταίρων μας που έχουν την αίσθηση ότι η αλληλεγγύη είναι μια α λα καρτ έννοια, και η Γαλλία και η Γερμανία είχαν στάση πιο κοντά στις δικές μας διεκδικήσεις. “Κατανοούν το πρόβλημα”, προσέθεσε.

Γενικότερα, χαρακτήρισε ντροπή να υπάρχει τέτοια περίσσεια υποκρισία σε ένα παγκόσμιο θέμα όπως είναι το προσφυγικό. Μίλησε για τις συντηρητικές δυνάμεις, στις οποίες, υπογράμμισε, ότι περιλαμβάνει και τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως πιο λαϊκιστή από τους λαϊκιστές, στο ζήτημα αυτό.

«Τι μας λένε, να βυθίζουμε τις λέμβους με τους πρόσφυγες;», ανέφερε και τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε στο θέμα αυτό το απόλυτο μηδέν από τη ΝΔ. «Καμία προετοιμασία», είπε, για να υπογραμμίσει ότι σε αντίξοες συνθήκες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε ό,τι δεν είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Απαντώντας στην κριτική ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι πιο αποτελεσματική από την κυβέρνηση στο ζήτημα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο κ. Μουζάλας συνεχίζει, πατάει πάνω στα βήματα που είχε προσχεδιάσει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

 

Τσίπρας: Θα αντικαταστήσουμε το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση βρίσκοντας ισοδύναμο 

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν πρέπει να τηρήσεις μια συμφωνία, δεν έχει νόημα να σηκώνεις επικοινωνιακό κουρνιαχτό αλλά να είσαι χρήσιμος» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση σχετικά με το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στη συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

«Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση αυτού του μέτρου  βρίσκοντας ένα ισοδύναμο. Και δεν μπορεί να είναι ισοδύναμο να πάμε το ΦΠΑ 23%, στο βοδινό, στο μοσχαρίσιο κρέας.» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Γιατί όσο επώδυνο μπορεί να είναι για κάποιους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία, τόσο επώδυνο είναι όμως και για εκατομμύρια ανθρώπους που πρέπει να ταΐζουν τα παιδιά τους μοσχαρίσιο κρέας.” τόνισε.

 

Τσίπρας: Ο κ. Θεοδωράκης λαϊκίζει χειρότερα και από την Χ.Α

«Είναι ντροπή να υπάρχει να υπάρχει τέτοια περίσσια υποκρισία, όπως τοπροσφυγικό. Όταν βλέπουμε η θάλασσα του Αιγαίου να ξεβράζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αυτό ξεβράζει στην πραγματικότητα. Νεκρά παιδιά να βγαίνουν στις ακτές. Και τις συντηρητικές δυνάμεις, που λέτε ότι δεν υπάρχει διαφορά και ότι όλοι το ίδιο είναι, τις συντηρητικές δυνάμεις σε αυτό τον τόπο και σε αυτές θέλω να συμπεριλάβω και τον κ. Θεοδωράκη, που είναι ο χειρότερος λαϊκιστής από τους λαϊκιστές, δεν το περίμενα ποτέ από κάποιον που υποτίθεται ότι έχει αναφορά στο χώρο του Κέντρου, να λαϊκίζει χειρότερα από την Χρυσή Αυγή στο θέμα αυτό», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό. 

 

 

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα

 

 

Διαβάστε εδώ την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης Τύπου του Αλεξη Τσίπρα 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ