Μεϊμαράκης στο Bloomberg: Χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης ο Τσίπρας

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οποίος χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης», ενώ επισήμανε ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει.

«Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει, και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε:

«Πιστεύω στην συναίνεση και την συνεργασία. Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας, για την διασφάλιση της θέσης της στη ζώνη του ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε».

«Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές και ο κ Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση για τη θέση της χώρας σε αυτή την περιπέτεια, δημιουργώντας αβεβαιότητα και αστάθεια την πιο κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης και υποστήριξε ότι ο Τσίπρας είναι το «χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε να «κλαφτεί» ζητώντας ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Για τη στήριξη που παρείχε η ΝΔ ως αντιπολίτευση είπε πως «ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας. Παρ ‘όλα αυτά, εμείς τον υποστηρίξαμε όταν σκεφτήκαμε ότι η προοπτική της χώρας στην Ευρώπη βρισκόταν σε κίνδυνο».

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Θα είμαι επάνω στο σκάφος εάν…

Στις 2 το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα

Λαφαζάνης: Δεν είμαστε κόμμα της δραχμής – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ