Ο Τσίπρας απαντά στον Μεϊμαράκη: Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

Απάντηση στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δηλώνει σε συνέντευξη του στη Realnews ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να το θέλει, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  του καταλόγισε “υποκρισία” και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα ή περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. Παράλληλα, είπε ότι η απόφασή του είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι να έχει τους καλύτερους ακόμη και αν δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι γίνεται μια προσπάθεια να αναδειχθεί ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα κόμματα, και κυρίως ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. “Μας κουνάνε και το δάχτυλο που μέσα σε έξι μήνες δεν καταφέραμε να βγούμε από το λάκκο που μας έσκαβαν για 40 χρόνια και θέλουν να μας φορτώσουν και εμάς τις αμαρτίες των 40 χρόνων” τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η συζήτηση για κυβερνητική συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εκ του πονηρού, καθώς όπως είπε όλοι γνωρίζουν ότι αυτός που θα βγει πρώτος στις εκλογές θα φτιάξει κυβέρνηση.

“Για ποιο λόγο ξαφνικά με έχει αγαπήσει τόσο πολύ ο κ. Μεϊμαράκης; Όταν πολιτικά στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την προκήρυξη εκλογών βγαίνει και με λέει ψευτράκο, πονηρούλη, πολιτικό αγύρτη πως είναι δυνατόν να λέει ότι θέλει να συνεργαστούμε, ακόμη και με εμένα πρωθυπουργό. Αυτό είναι υποκρισία. Αν είμαι ψευτράκος, πονηρούλης, αν είμαι πολιτικός αγύρτης, αν κατέστρεψα τη χώρα επτά μήνες, γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου;

Το λέει δεν το θέλει. Το λέει γιατί έχει ένα στόχο, να περάσει το μήνυμα με τη βοήθεια της πλειοψηφίας των μέσων της διαπλοκής ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά, ότι όλοι είναι το ίδιο. Διότι μόνο έτσι μπορεί να πετύχει, κατεβάζοντας χαμηλά τη δυναμική που έχουμε ως ΣΥΡΙΖΑ  από τις προηγούμενες εκλογές και από το δείγμα γραφής της διακυβέρνησης ότι θέλουμε να κάνουμε τομές, μεταρρυθμίσεις, να γυρίσουμε σελίδα σε αυτό τον τόπο. Δεν υπάρχει δυνατότητα ή περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας διότι οι προγραμματικές μας διαφορές είναι πολύ μεγάλες και διότι ότι πέρα από την ιδεολογία δεν υπάρχει κοινός στόχος.  Εμείς θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά που η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει” επισήμανε. 

Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας και σταθερότητα , όμως χρειάζεται και μεγάλες αλλαγές, μεταρρυθμιστικές τομές. Όχι μόνο τα εγγυώμαι αλλά ξέρω πως θα τα κάνω, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.  “Το λιγότερο που θέλω να κάνω είναι να δώσω υποσχέσεις. Λέω στο λαό ότι έχω πλήρη επίγνωση. Τα δύσκολα είναι πίσω μας”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα συνεργαστεί με έντιμους ανθρώπους, με τους καλύτερους αλλά όχι σε μια οικουμενική κυβέρνηση. “Θα κυβερνήσουμε με τους καλύτερους και τους αξιότερους. Έχω εμπειρία, γνωρίζω και τα λάθη. Η απόφασή μου είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι να είναι ένα κυβερνητικό σχήμα που θα έχει τους καλύτερους ακόμη και αν δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ”.  

Για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, υπογράμμισε ότι  δεν μπορεί κανείς να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Φώφη Γεννηματά, λέγοντας: “Είπα και το ξαναλέω. Δεν θεωρώ ότι η ίδια φέρει στις πλάτες της όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ, εντούτοις τα βαρίδια είναι πάρα πολύ μεγάλα που κουβαλά. Φέρει άλλα στις πλάτες της”.

 

 

 

 Διαβάστε επίσης

 Τσίπρας: Έχουμε αέρα στα πανιά μας, όχι στα μυαλά μας – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ